Så går den vilde bærjagt – der var bid!


Så skulle det prøves, at samle egne bær i naturen. For mit vedkommende var det første gang, altså i så store mængder. Vi tog lørdag ud til de himmerlandske heder for at plukke en god håndfuld tyttebær, og håbede på, vi måske kunne finde et blåbær eller to.

Vi finder et fint sted, hvor der er mange tyttebær og et lille område med blåbær.Høsten - lørdag.

Faktisk skulle vi ikke så langt ind før vi fandt vores første tyttebær. Ja de var faktisk overalt. Så vi gik straks i gang. Vi samlede ca. 1 kg tyttebær, og vi var ved at opgive at finde blåbær, da vi fandt et lille område med blåbær. Det tog meget lang tid, for man er stort set nødt til at plukke et bær af gangen, så skrøbelige er de. Men efter nogle timer med plukning af både tyttebær og blåbær endte det med ca. 700 g blåbær. Sikke de bær farver, som det kan ses på billedet. Det var desværre ikke kun hænderne der blev farvet, mine bukser fik også en del tegn efter blåbær. Til gengæld havde vi fundet noget dejligt fugtigt mos, som stort set rensede vores hænder. Bukserne til gengæld kunne ikke reddes med mos. Efter høsten kørte vi forbi Anders’ forældre på hjemvejen. Og straks vi kom hjem blev bærrene sorterede og rensede og lavet til syltetøj.

Der plukkes på livet løs - det tager lang tid med blåbær.Det er svært at slippe ufarvet afsted, når der skal plukkes blåbær.

Det smagte så dejligt, så søndag tog vi ud og “støvsugede” det lille område med blåbær. Vi traskede dog først et godt stykke rundt for at finde flere blåbærområder, men uden held. Denne gang gav det ca. 1 kg blåbær og så 300 g tyttebær (vi havde jo så mange, så de skulle råsyltes). Det må siges, at vi fik et godt udbytte, 1,7 kg blåbær og 1,3 kg tyttebær; og tyttebær er der stadig masser af. Men bær var ikke alt, vi kom hjem med. Vi havde fået ubudne gæster med hjem. Jeg slog rekorden med 8 flåter (skovflået/tæger) mens Anders måtte “nøjes” med en enkelt en. Føj. Men pudsigt, at de havde sat sig så symmetrisk og stort set samme område. Anders’ flåt havde nu været ret doven og var ikke engang nået over knæet. Så selvom det blev til nogle dejlige blåbærmuffins og andet godt, så må jeg hellere få dækket mig mere ind næste gang – jeg havde 3/4-bukser på mens Anders dog havde lange bukser. De er så luskede, de små flåter, og de kan gøre så meget skade. Heldigvis fik vi dem pillet af, og det lader til, vi slap.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*