New Zealand – Sydøen


Det er en skam, vi ikke har flere dage og flere penge på New Zealand. Der er så mange ting, jeg gerne vil se og opleve. Desværre er vi nok nødt til at droppe turen til Stewart Island; en lille ø ud for sydøen, hvor der skulle være mange kiwier, altså fugle ;) Vi får dog alligevel masser af oplevelser, og man kan jo håbe vi møder en rigtig kiwi i naturen. Vores plan indtil videre, på denne kør-selv-ferie på New Zealand, Sydøen, er som følger:

2. januar 08: Vi ankommer til Christchurch kl. 14.35. For at udnytte tiden regner vi med allerede fra dag 1 at leje bil, som vi vil have i 16 dage. Vi kører så til Oamaru (246 km – 3 timer og 15 min.). Vi tager så på en aftentur, hvor vi kommer til at se bl.a. blå pingviner. Overnatning.

3. januar 08: Vi kører om morgenen videre til Dunedin (119 km – 1 time og 30 min.). Her skal vi på en Wildlifetur, hvor vi kommer til at se bl.a. pingviner og sæler. Overnatning.

4. januar 08: En lille udflugt til Moeraki Boulders. Herefter kører vi ved middagstid til Te Anau (291 km – 4 timer). Overnatning.

5. januar 08: Vi tager på en dag/natcruise på Doubtful Sound i nærheden af Te Anau. Overnatning på båden.

6. januar 08: Resten af cruise. Evt. en aftentur til Te Anau Glow Worm Caves. Overnatning.

7. januar 08: Vi starter på en vandretur (dag 1), Routeburn Track, som er ca. 32 km lang. Vi har afsat 3 dage til denne tur. Overnatning i hytter.

8. januar 08: Dag 2 på vandreturen. Overnatning i hytter.

9. januar 08: Dag 3 på vandreturen. Det meste af dagen går med vandring. Overnatning i Te Anau.

10. januar 08: Vi kører videre til Queenstown (172 km – 2 timer og 15 min.), hvor vi vil være et par dage. Den første dag, sker der nok ikke det store. Vi skal se byen og slappe af. Overnatning.

11. januar 08: Vi befinder os stadig i Queenstown, og dagen står på Bungee (eller Bungy) Jumping. Jeg håber, jeg har mod til det, eller at jeg kan få en til at skubbe mig.

12. januar 08: Køretur til Wanaka (103 km – 1 time og 15 min.). Vi skal måske vandre lidt, der er nogle flotte søer og vandfald. Overnatning.

13. januar 08: Kørsel til Franz Josef (284 km – 3 timer og 45 min.). Her skal vi på vandring på gletschere. Overnatning.

14. januar 08: Vi kører videre til Greymouth (173 km – 2 timer og 15 min.). Vi skal se Punakaiki Pancake Rocks and Blow Holes. Overnatning.

15. janur 08: Vi drager videre mod Nelson (328 km – 4 timer og 15 min.). Her står den på Sea Kayaking i Abel Tasman National Park. Overnatning.

16. januar 08: Næste stop er Kaikoura (244 km – 3 timer og 15 min.). Her skal vi se bl.a. hvaler og spise krebs. Overnatning.

17. januar 08: Vi kører videre til slutningen af vores kør-selv-ferie til Christchurch (184 km – 2 timer og 15 min.). Vi afleverer vores lejede bil. Overnatning.

18. januar 08: Den sidste dag, i denne omgang, på New Zealand. Vi bruger den sidste dag i Christchurch, for at se byen. Vores fly afgår kl. 17.35.

Det var en ordentlig mundfuld, så der kommer lige et kort over vores køretur på Sydøen (hvis der klikkes på billedet, kan det forstørres yderligere ved at klikke igen).

Vores kør-selv-ferie i New Zealand - Sydøen.1 kommentar »

  • Rune siger:

    Kære Dorte,

    Tusinde tak for dit fine kort og din fine beskrivelse. Jeg er selv ved at planlægge en tur på 3 1/2 uge og vil i den forbindelse spørge dig om du måske kan sende mig et link til det kort som du har brugt?

    Mvh Rune

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*