Afskedsmiddag – Anders drager til Boston


Så er “anden” lettet, og er allerede godt på vej til Boston nu. Det bliver lidt trist, men heldigvis ses vi igen den 12. februar, selvom det blot er for en kort stund. Men man må jo nyde de få dage :) For at sende Anders godt afsted, ville jeg bespise ham med en 3 retters aftensmad i går (nu havde jeg også fået nogle fine, grønne øreringe, sikke en overraskelse); med opskrifter af brødrende Koch.

Forret: Gulerods- og appelsinssuppe (med en del spidskommen i) med grillet laks og hakket kørvel.

Forret: Gulerods- og appelsinsuppe med grillet laks.

En meget speciel sammensætning, men faktisk smagte det rigtig godt, med det søde og syrlige fra appelsinerne og så det krydrede fra spidskommen. Den føltes ikke helt så fed, som den hummersuppe, vi lavede til nytår, men det var nu ikke fordi der ikke var fedtstof i.

Hovedret: Kamsteg af grisebasse med hjemmelavede flæskesvær og blomkålssalat med krydderier samt citron-persillesky og en enkelt ansjos.

Hovedret: Kamsteg af grisebasse med hjemmelavet flæskesvær og med blomkålssalat.

Det er dejligt at finde nye opskrifter på, hvordan man kan tilberede en kamsteg, så det ikke altid er det samme. Det er smag og behag, om det er for rødt, men i hvert fald er det hurtigt at lave stegen, når sværene er skåret af og stegen halveret på langs. Der var meget fedt ved sværene, så jeg måtte flere gange hælde fedtet fra, og det var da ikke uden at blive sprøjtet i hoved og hals af brændende fedtstof, men det gik.

Dessert: Limesoufflé.

Dessert: Limesoufflé.

Hvorfor de kaldte den varm limesoufflé i opskriften, forstår jeg ikke, soufflér skal da altid serveres varme ellers klapper de jo helt sammen. Men rygende varm blev den da også serveret. Der er få ting, som vi har nydt ved det kolde vintervejr, nemlig at køle vores retter af inden servering; det går hurtigt og vi behøver ikke finde plads i køleskabet eller fryseren, og energi bliver der vist også sparet.

Det var en rigtig vellykket aftensmad; det tog lidt tid, og vi var færdige med at spise omkring kl. 22.30. Men det tager jo også tid, når der skal ryddes op indimellem. Anders var allerede oppe kl. 6 for at kunne nå flyvet fra Aalborg kl. 8.10. Så venter der ham en del timers ventetid i København for at flyve med Icelandair med mellemstop i Reykjavik. Så omkring midnat, dansk tid, ankommer han til Boston. Det er efterhånden billigt at flyve derover, så jeg påtænker at tage derover hen mod slutningen af marts, hvis jeg ellers kan få det til at passe med de få feriedage, jeg har tilbage (jeg har vist 4 på dagpenge, og det er jo ikke fordi det giver så meget).Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*