Etape 4: New Zealand (Auckland) til Australien (Melbourne)


Den sidste sammenhængende etape er den 3 1/2 timers lange flyvetur til Melbourne. Man kunne straks mærke venligheden og hjemmefølelsen i den lille lufthavn. Vi havde et lille hurtigt sikkerhedscheck, hvor det vi havde købt i toldfri åbenbart skulle pakkes om; vi havde en eau de toilette hver, men det tog de meget pænt; han pakkede endda tasken for mig ;) Ved gaten, hvor vi sad og ventede max 2 timer, har de et snakkende toilet. Det vil sige, når du nærmer dig toilettet siger den, at du skal åbne døren og hvordan du løser og åbner igen samt at døren ikke skal lukkes helt. Lydniveauet er også forholdsvis højt, så hvis man ikke er forberedt på det, bliver man da noget overrasket. Der var dog ingen hjælp at hente ang. hvordan man f.eks. bedst sidder på et toilet, skyller eller underholdning; det måtte man selv, men det gik da også.

Flyveturen var dejlig kort i forhold til, hvad vi lige har været igennem. Maden var ok, men ikke Air New Zealands standard, som i det andet fly, men her var også individuelle skærme, selvom det var et mindre fly, en 777′er. Vi var lidt spændte på, om vores bagage nu befandt sig i Melbourne, og om alt var der. Det er første gang, jeg har oplevet så hurtig transport af bagage fra fly til transportbånd; det var allerede i gang, da vi kom der ned, og vi fik hurtigt fat i vores 3 kufferter. I Australien, men også New Zealand, må man ikke have fødevarer, drikkevarer eller jord og andre ting med. Desværre havde jeg noget i min håndbagage, men det smed jeg væk. Jeg var nødt til at sige, at jeg havde nogle figenfrugtstænger i min indcheckede bagage. Jeg regnede nu med, at de bare ville blive smidt ud, men de var jo dobbeltpakkede og ikke åbnet, så jeg fik dem med. Han kunne nu godt tyde det var noget med figner og frugt. Så det gik smertefrit, men jeg tror nu figenstængerne enten ryger ud her, spist eller måske opbevaret. Jeg gider i hvert fald ikke have noget bøvl når vi skal til Cairns i morgen tidlig (den 25. sep.), og så kært har jeg dem ikke, selvom det da kostede lidt at købe dem.

Vi tog en taxi fra lufthavnen til vores hotel. Her er øde.Jeg synes det var pinligt, at han ikke vidste, hvor det lå, når nu det var 2 minutters kørsel fra lufthavnen. Han måtte spørge en af de andre chauffører til råds. Det er nu meget sjovt og fair, det de gør i lufthavnen. Her stiller man sig i kø til en taxi. Der er så 10 pladser til taxier, som man bliver guidet ud til, så ingen bliver snydt. Hotellet ligger alligevel ret øde, der er ikke rigtigt noget i nærheden, og man er næsten nødt til at have noget transport tl lufthavnen, for der er ikke mange steder man kan gå. Men vi gik da lidt rundt for at få tiden til at gå, så vi kunne checke ind på hotellet. Hotellet er nu fint nok, forholdsvist billigt, og der er swimmingpool, sportsudstyr og mulighed for internet. Internettet er dog ikke helt billigt, så vi undlader at bruge det. Værelset er fint, der er faktisk 2 enkelte senge og en dobbeltseng. Hotellet har en restaurant tilknyttet, hvor er bl.a. er en buffet til 21 Aud per person, ca. 100 kr. Der er alt fra havmad til salat og kødretter, for ikke at glemme dessert. Og så må man jo spise alt det man vil, selv vandet var gratis, så vi blev godt mætte. Det er nu ikke fordi, jeg synes jeg kan mærke så meget jetlag, og det er kun godt. Lidt træt er man, men det er ikke galt. Vi ville tage en lille tur, her til middag, da vi fik værelse, men det blev hurtigt til små 4 timer. Det var svært at stå op igen, for lukkede man bare øjnene lidt, faldt man faktisk i søvn. Nu er den allerede 23, så det bliver helt så tidligt vi kommer i seng. Flyet går jo allerede kl. 7 i morgen, så vi skal tidligt op; check ind med indenrigsfly er 1 time før, heldivis er flyeturen ikke mere end 3 1/2 time, så det er til at overkomme, og så er man i Cairns.4 kommentarer »

 • Halina siger:

  Det kom lige et pust fra den store verden til os i lille Danmark.
  Det er vældig interessent at læse alle de friske detaljer, som du skriver. Så hurtig som næsten mens du oplever dem. Det er dejligt og som om vi oplever den verden gennem dig.
  Vi venter spændt på det næste afsnit.
  I er så langt fra Danmark, så din blogside er lige nu den eneste mulighed for os at følge, hvad der sker der hos jer.
  I har ikke endnu en fast adresse, heller ikke Internetadresse, hvor vi kunne sende e- mail.
  Telefoni er dyrt, mest for dig, fordi det er sådan at selv om vi ringer så der er modtageren, som betaler opkald i takst af det pågældende land, selvom om det er samtale fra dansk mobil til dansk mobil. Det billigste er SMS og kun fra Danmark. Det var måske mulighed med en hotmail eller lignede.
  Igen hurra for bloggen! Vi glæder os til at høre lidt op undervandets verden.
  Ah jeg glemte. Det er problemer med at hænge og læse din blogside. Programmet lukker hele tiden og jeg måtte åbner mange gange og kan ikke udskrive.
  Der kommer fejl : iexplore.exe har fundet fejl og afslutter.

 • Halina siger:

  hvad laver du på billedet?

 • Halina siger:

  Hvad laver du på dette bilede? Kaster op?
  Hvad sker der videre med opholdet? Vi venter på næste afsnit.

 • Dorte siger:

  Nej jeg kaster ikke op, jeg var ved at nyse, da Anders tog billedet.

  Jo jeg har da en, faktisk to emails, den ene er min hotmail. Jeg sender eller sms’er dig min email.

  Jeg ved ikke helt, hvorfor der er fejl med siden. Her virker det fint. Dog var der bøvl ved en pc i Cairns, men det var pc’en der gik ned, tror jeg.

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*