Dykkeruge – dykkercertifikat


Vi har simpelthen været så trætte efter vores dykkertræning, at vi ikke orkede at skrive indlæg og bruge en del tid på at lægge det op. Bagefter har vi så tilbragt 3 dage på en båd, hvor der naturligt nok ikke er internet ;) Så her kommer lige en samlet resumé over dykkeroplevelsen.

Dag 1: Vi blev hentet lidt over kl. 8 fra vores motel (Herritage Motel Cairns), og blev kørt hen til deres træningssted. Vores instruktør hedder Matthias (bliver dog bare kaldt Matt). Han er fra Schweiz, men har siden Januar været her. Han har i hvert fald fået anlagt sig et Australsk accent, som tjah jeg synes det virker meget kunstigt, alt for overgearet. Men han er nu en flink fyr. Vi startede dagen med at udfylde formularer, få undervisning i form af video og tavlegennemgang. Ved frokosttid var det tid til et lægecheck; hvilket de gjorde lidt mere ud af end når man i Danmark skal have et lægecheck, men ok nu er dykning jo en anden sag end f.eks. at køre bil. Der er jo trykpåvirknDer geares op til dykning.ing m.m. Efter en lille, men dyr sandwich var det tid til at hoppe i vandet for første gang. Det er efterhånden et stykke tid siden vi havde været i svømmehallen, så det var lidt hårdt at svømme 200 m og træde vande i 10 min. Bagefter skulle vi prøve dykkerudstyr og have forklaret, hvordan tingene skulle sættes sammen og hvordan det skulle bruges. Især en ting kunne vores instruktør ikke li at se, nemlig at man bare skubber sin maske op, ligesom man ville gøre med solbriller; det kaldte han en “James Bond”, men det var vi godt nok mange der kom til at gøre, det er jo meget naturligt. Vi startede i det lave vand, hvor vi skulle lave forskellige øvelser, f.eks. skulle man lade sin maske blive halvt eller helt fyldt med vand, hvorefter man så skulle “clear your mask”; tømme den for vand. Dette skulle man gøre ved at tage en dyb indånding fra sin regulator og så puste luften ud gennem næsen samtidig med man holder på toppen af sin masken og bukker hovedet bagover. Det tog mig lidt tid at blive god til det, for jeg kom til at bruge munden og fik slugt en del vand, men jeg blev da til sidst ekspert til det. På båden er der også en kok, han er vist ansat nogle måneder, dog tjener han ikke så meget men til gengæld kan han få sine dykkercertifikater billigere. Det er ok mad han laver, der er variation, forholdsvist sundt og der er masser af det. Vi havde 2 dyk, det første på ca. 12 m og det andet på ca. 10 m. Det vigtigste er, at få trykudlignet sine ører samtidig med man går ned.

Dag 2: Den sidste dag med træningsdyk. Det første var et dyk på 18 m. Her fik jeg det skidt, jeg kunne pludselig ikke trykudligne på mit højre øre, så jeg gik lidt i panik, og kom for hurtigt op til overfladen. Jeg fik da også en formaning, og en advarsel om, at jeg ved det sidste dyk virkelig skulle vise, at jeg kunne styre min “buoyancy” (flydeevne), ellers kunne kan ikke certificere mig. Der ville højst blive tale om at blive en scubadiver, dvs. jeg kunne få lov at gå ned til 12 m (og ikke 18 m som det vi fik efter) men ikke alene. Trods min søsyge; selvom jeg havde taget piller (jeg tog vist nogle piller lidt for sent), hoppede jeg i vandet igen. Det er sjovt, det hjælper næsten med det samme at hoppe i vandet fra en rokkende båd, uanset om man nærmest er i gang med at kaste op. Vi skulle lave nogle sidste øvelser + jeg skulle lave dem, de andre lavede ved forrige dyk. Men jeg klarede det, selvom det at tage sit dykkerudstyr af og på i vandet ikke er helt nemt. Så nu må Anders og jeg dykke alene ned til 18 m. Vi overvejer dog på et senere tidspunkt, at tage et “Advanced open water”-kursus (eller i det mindste en deepdiver), så vi kan komme ned til 30 m. Det er så nemt at komme for langt ned, og det kan jo blive et problem med forsikringen, hvis der sker noget (hvis man da er dækket af sådan et). Men de fleste interessante ting, ligger i 18-25 m’s dybde. Fra nu af kunne vi dykke uden instruktør, og vi havde vores første dyk over middag. Her så vi bl.a. en hvid revhaj, der kom svømmende forbi uden at lægge mærke til os. Vi så også en masse klovnefisk og en stor havskildpadde. Om aftenen var der mulighed for et aftendyk (altså i mørke). Jeg var lidt i tvivl om jeg ville, for det virkede lidt skræmmende, men jeg er glad for jeg gjorde det. Vores instruktør var med. Vi skulle have så lys på og havde lommelygter med, desværre var der ikke så meget at se kun et par store hummere og nogle sovende fisk.

Solnedgang over Great Barrier Reef.

Dag 3: Den sidste dag på båden. Inden middag var der planlagt 3 dyk, og selvom jeg havde det lidt dårligt og var træt tog jeg på alle dyk. Jeg synes jeg får brugt så meget luft, men nogle gange bliver jeg også lidt nervøs under vand, især hvis masken driller eller våddragten irriterer. Det hele gik fint, men ved det sidste dyk, var der voldsomme bølger. Det var ikke nemt at komme op igen. Vi ville ellers gerne have taget nogle billeder under vand, men alle kameraerne var udlånte (kostede ca. 145 kr for et dyk så ikke van(d)vittigt billigt), og desværre har jeg ikke et undervandshus til mit, det koster jo også. Vi var i Cairns havn igen ca. kl 15, og om aftenen var der en lille komsammen.

Vores båd var en ScubaProIII men ellers er de vist ens.

Vores båd er vist magen til denne, men hedder bare en ScubaPro III.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*