Snæfellsnesjökull


Vores sidste hele dag i Island, som vi bruger på at tage til Snæfellsnes-halvøen, for at se den smukke gletsjer, som jeg fik anbefalet af en islandsk kollega på arbejdet.

Et lille spejlingsbillede på vores tur til Snæfellsnes-området

Vi havde overvejet, om vi skulle gå en tur i området, men selv de korte ture på en 10-18 km ville tage en halv dag, hvilket vi ikke havde. Så det blev blot til en bilture rundt om gletsjeren.

Anders med Snæfellsnesjökull i baggrunden (gletcheren)Manddomsprøven, som i gamle dage blev brugt til at give job ved havnen og på bådene alt efter hvor stærk man var

Vi gjorde stop ved en strand, Djúpalónsandur, hvis sand også var sort. Her var der fine stenklipper med sjove udformninger, som der selvfølgelig skulle tages billede af. Her er Anders, hvor man kan se den fine gletsjer i baggrunden. Det var forresten det sidste, vi så til den, da den resten af tiden var gemt bag en stor sky. Anders er i gang med at teste, hvilke sten, han kan løfte. I gamle dage brugte man disse til at bestemme, hvilket job på båden/ved havnen man kunne få. Alt afhængig af hvor meget man kunne løfte, var der forskellige jobs. Der kan læses mere om stenene her.

Anders slår smut og ødelægger spejlingen i vandet

Så er Anders i gang med at ødelægge de flotte spejlingsbilleder, som søen lægger op til. Heldigvis fik jeg taget lidt billeder inden han begyndte at slå smut.

Skibsvragsrester, som har fået lov til at ligge. Faktisk bryder jeg mig ikke om rustne dele, men den rustne farve passer fint i kontrast med den sorte jord

Her på stranden ligger også en masse vragrester fra skibe, der er gået på grund her eller på anden vis blevet ødelagt. Man har besluttet at de skal blive på stranden. Nu er jeg ikke specielt til vragrester, men lige præcis kontrasten mellem de rustne, orange stykker og den sorte sand giver et godt billede.

Stenpuslespil

Og så lige et billede af en af de mange fine stenpuslespil, som man kunne se på stranden – knust sten, men med mulighed for at samle dem igen. Det er formentlig vulkanudbruddene, der har forårsaget disse ødelæggelser.

Anders ved basaltsøjlerneEn helvedsmasse basaltsøjler

Sidste stop, inden vi igen er tilbage i Reykjavik, var de her Basalt søjler et stykke inden Reykjavik.Flere km med søjler, har naturen dannet, og det er et imponerende syn, som noget taget ud fra ringenes herre. Så dem måtte vi jo op og fotograferes med.

Denne gang havde vi booket andet hotel end det forfærdelige hotel Flóki, nemlig Capital Inn, som ligger et stykke fra centrum, men i nærheden af, hvor vi skal aflevere vores lejede bil. Vi ville have spist på den fine, og dyre (ikke efter dansk standard) restaurant Dill, men der var optaget, så vi valgte Restaurant Vox, som er restauranten tilknyttet til hotel Hilton. Det var ganske udmærket med 5 retter + snacks. Blandt andet den vilde gås smagte fortrinlig, men er også godt oppe i stil med de fine Michelinstjernede-restauranter herhjemme. Og til en pris på lidt under 500 kr/person inkl. vand, så er der ikke noget at sige til det. Så det kan bestemt anbefales; desværre tog vi ikke billeder.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*