Healesville Sanctuary


VSå kom vi på tur igen, og denne gang kørte jeg os derud. Vores destination i går blev Healesville Sanctuary, som ligger ca. 65 km uden for Melbourne. Det er godt, vi har en GPS, for en af de ting, der virkelig er dejligt ved det er, at når vi kører forkert, finder den straks en ny rute, så man stadig kommer til sin destination. Lad mig bare sige, vi fik kørt forkert nogle gange, men det er ikke nemt, for pludselig ser man, hvor man skal hen og så er det for sent. Dagen startede kølig og uden regn, men vi vidste, der kunne blive regn og fra 11-19 grader. Vi tog chancen, for Anders gad ikke på uni i dag, og vi tænkte, der ikke ville blive så proppet på en hverdag med regn.

Vi kom helskindet derhen, men ikke uden en masse regn. Vi overvejede endda at vende om, men håbede på opklaring.En pelikan i Healesville Sanctuary. Allerede på parkeringspladsen var der en skør Ibis igang med at traske rundt efter mad blandt bilerne. Vi betalte og gik ind, og straks begyndte det at regne igen; godt vi havde vores vandtætte jakker med. Kameraet måtte blive i tasken længe, for vi havde ikke paraply med, som kunne dække kameraet, når vi skulle tage billeder. Jeg var overbevist om, det ville klare op. Da vi først ankom ca. kl. 12 var der selvfølgelig ikke meget tid tilbage, og det ene show var i gang. Så vi gik en hurtig tur rundt i parken, men da regnen blev for meget søgte vi ly i Platypushuset. Her var der mørkt og man skulle være stille og ikke bruge blitz, så vi har desværre ingen billeder herfra. Nej hvor er det søde og sjove dyr. Et dyr der har har pels og hale som en slags bæver eller odder og næb og fødder som en slags and. Det så lidt sjovt ud, når den svømmede, men sikke en fart. Vi kom mange gange igennem Platypushuset, da det ligger på vejen til halvdelen af parken. Men det gjorde bestemt ikke noget. Gid man kunne have en i et akvarium ;)

Jeg står og vente på fugleshowet i Healesville Sanctuary skal til at starte.Vi fik set 2 fugleshows; et papegøjeflyveshow “Parrot flight” og så et show med store rovfugle “Birds of prey”. Papegøjerne var ikke så vilde med regnen, men de var flotte at se på. Især den ene syntes vi var sød, den kunne sige hej og vinke, og da dyrepasseren spurgte: “What do all birds have?” svarede den efter først 2 gange at hilse igen “Wings!” mens den strakte sine vinger ud, meget sødt. Desværre var det et kort show på 15 minutter. Kort tid efter så vi så det andet show, det var mere imponerende, men fuglene var jo også meget større. Den ene ørneagtige fugl havde udsøgt sig Anders og var lige ved at ramme ham, hehe men sikke et vingefang. “Birds of prey”-showet varede i det mindste 30 minutter, hvor vi så 5 slags fugle. Vi så en fange fisk og en fange en slange, som den forsøgte af dræbe; det var en kunstig en, som den har dræbt næsten 300 gange før, skøre fugl, den troede jo den var rigtig.

Del af fugleshow i Healesville Sanctuary.En stor ørneagtigfugl.

Imellem showene fik vi os noget frokost, tjah det var ikke helt så godt. Vi ville have haft 2 kyllingewraps, men de have ikke wraps, så det blev til en portion “Fish & Chips” til deling. Ret fed mad, og ikke helt billig, 8 AUD, så lidt under 50 kr for næsten ingenting, puha. Godt vi selv havde en masse vand med og æbler til at neutralisere lidt.

En sød koala i Healesville Sanctuary.Det klarede endelig op, så vi traskede hen til koalerne igen, som vi håbede var vågne nu. Og sørme jo. Straks var de gået i gang med at spise. Det sødeste billede vi fik var nok det, jeg har placeret her. Ellers fik vi nogle gode af en ikke helt tynd koala, der sad og spiste hele tiden. En unge i et træ var der også, men den var lidt sværere at tage billede af. Vi ventede et stykke tid vi de Tasmanske Djævler, for der skulle komme en dyrepasser og fortælle noget, men der kom ikke nogen, så vi gik videre. Der var ikke så mange mennesker, men nogle skoler afsted, men hen på eftermiddagen var der igen tomt. Healesville Sanctuary har også et dyrehospital, hvor de redder dyr, der er blevet skadet af f.eks. en bil eller dyr der er syge, også dyr, der ikke er fra deres egen park. Vi var så heldige at se en “Post Mortem” i gang; obduktion af en Kookaburra, der var blevet ramt eller fløjet ind i en bil. Den havde ellers fået det bedre, men så var dens fod blevet ubrugelig, og de aflivede den. Nu ville hun så se, hvordan den så ud indeni, om der var andre indre skader m.m. Der var nogle børn, der alligevel ikke kunne klare at se indvoldene, skønt der ikke var så meget.

Post Mortem i gang, Healesville Sanctuary.

Vi afsluttede besøget ved at tage en runde hos dyrene igen, nu var der jo kommet liv i dem; regnen var holdt op, de fleste var taget hjem og de havde fået bad. Så endelig kunne vi få taget nogle billeder, som forhåbentlig snart bliver lagt op. En af de ting, jeg ikke kunne modstå, efter jeg så en anden yngre kvinde gøre det, var at klappe en Wallaby (en lille kænguruart). Nej hvor var de søde og hihi stadig våde. De var i færd med at spise, tørrede majskorn, gulerødder og æbler, mums.

Jeg klapper en Wallaby, Healesville Sanctuary.

Vi kørte hjem med en masse billeder i kassen, nogle bedre end andre. Så det er hjem og sortere i billederne. På vejen hjem var vi nødt til at tanke (ja det var begyndt at regne igen, typisk), desværre ikke det billigste sted, men det går nok. Her opdagede Anders, at han havde mistet låget/kapslen til benzintanken sidst han tankede. Vi var senere på aftenen henne på tankstationen for at spørge, men de havde ikke lige vores kapsel, så vi må hellere snart få fat på en.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*