Fødselsdag på Restaurant AOC


Anders tog tidligt om morgenen til København til et kursus (hvor han skulle holde oplæg), så derfor tog jeg også tidligt på arbejde, så Anders bare kunne smide mig af, jeg var vist ca. kl 6 på arbejdet, og vækkede næsten vagten. Jeg havde en kage med, en Up-side down kage med blommer, rosmarin og citron. Oprindeligt skulle der være figner i, men jeg kunne ikke finde noget, selvom jeg kort tid før havde set dem. De få jeg fandt var enten grimme og dyre eller bare dyre. Igen et lidt dårligt billede, da jeg kun lige have mobiltelefonen klar.

Fødselsdagskage - Up-sidedown kage med blommer, rosmarin og citron

Om morgenen havde jeg også tid hos lægen, og det er ikke fordi, jeg elsker at gå til lægen, men det er bare svært at få tid, man skal vente 3-4 uger efterhånden, medmindre det er akut. Så derfor tog jeg den hurtigste tid, der var. Og sikke et sludvejr, jeg skulle ind i byen til, og handsker havde jeg glemt, og paraplyen, som jeg havde lånt fra arbejdet, kunne jeg ikke bruge, da det blæste for meget. Sjovt nok poppede, der et stort flag på skærmen hos lægen, da det jo var min fødselsdag :)

Efter frokost var det af sted til lufthavnen. Jeg troede jeg var i ok tid, men den først bus var for langsom, og jeg missede den anden bus, som afgik fra banegården, så der var ikke andet for end at tage en taxa, og skynde sig derud. Jeg var lige ved ikke at få min kuffert med, da taxachaufføren helt havde glemt den. Men ellers forløb flyveturen rigtig fint, og metroen tog jeg ind til byen og mødtes med Anders. Vi kunne nu se frem til næsten 2 hele dage i København.

Efter lidt shopping og en lille tur på café og ølbar (Mikkellers ølbar), var vi klar til aftenens helt stor måltid mad på Restaurant AOC. Af Anders fik jeg forresten en uldundertrøje, som den jeg har af 100% merinould og så et armbåndsur.

Snacks og appetitvækkere:

* Kartoffel med trøffel

* Selleri med æbleflæsk

* Østersblade med rødvinseddike

* Rejer med lun mayonnaise

* Stegt brød med naturmælkssmør

Menu:

* Makrel gravet i høaske med grønne tomater og dild

* Blæksprutte med tørret solbær og løg

* Kalveinderlår, let frossen med æggeblommecreme og løjrom

* Æg og østers med blomkål og persille (ekstra ret)

* Jomfruhummer med gulerødder og hybenroser

* Efterår med kalvebrissel, jordskokker og æble

* Duebryst med grønkål, solsikkekerner og timian

* Vesterhavsost fra Thise mejeri med ristet rugbrød og trøffel

* Sort te med pære og citron

* Isbjerg af kærnemælk med hvid chokolade og hasselnødder

* Blåbær med hyldeblomst og citron

Det søde til kaffen:

* Lakridssnører, kokosklumper og lakridslæder

Jeg skal lige sige, at nogle af billederne ikke er helt gode, men igen er lyset problemet sådan nogle fine steder, har man det fuldstændigt optimale lys eller kamera bliver resultaterne selvfølgelig bedre. Det var et fint sted, sådan lidt klosteragtigt nede i kælderen. Til at starte med, var vi ikke så mange, men vi startede også tidligt, kl. 18 var det vist. Vi delte en vinmenu, men det var stadig en stor mundfuld, når man får et glas til hver ret (10 glas).

Kartoffel med trøffel

Kartoffel med trøffel

Den første ret eller snack som det hedder var et lille sprød kartoffelchips med trøffelsmag. Den var udmærket, men ikke noget specielt. Men nu var det ej heller en del af den rigtige menu.

Selleri med æbleflæsk

Selleri med æbleflæsk

Næste lille snack var mere smagfuld, og et sjovt spil mellem klassisk smag af selleri og den sødlige æble indeni.

Østersblade med rødvinseddike

Østersblade med rødvinseddike

Vi vidste ikke, der var noget, der hed østersblade. Svag smag af østers og mere smag af blad. Der lod også til at være lidt østerspuré på toppen, som gav det lidt mere smag. Men det var sjovt at fiske.

Rejer med lun mayonnaise

Rejer med lun mayonnaise

Dette var helt klart den bedste appetitvækker, ja udover brødet, som var sidste servering inden den rigtige menu. Vi konstaterede hurtigt, at der var alt for lidt rejer, da vi efterhånden er ret vild med råvarer, der stort set ikke er tilberedt eller råt. Konsistensen er en helt anden og tit er der meget smag, selvom det ikke er tilberedt.

Stegt brød med naturmælkssmør

Stegt brød med naturmælkssmør

Vi forstod hurtigt, hvorfor dette brød var en servering for sig og ikke indgik som en del af tilbehør til de andre retter. Tung og sød sag, men sikke en smag, næsten kageagtigt, og man kunne hurtigt spise sig mæt. Det er faktisk det første sted, hvor brødet er en servering og ikke kommer ind, som det første på bordet.

Makrel gravet i høaske med grønne tomater og dild

Makrel gravet i høaske med grønne tomater og dild

Vældig pyntelig ret, hvor makrellen ligner enten skovsnegle eller vaniljestænger. De smagte dejligt, selvom jeg stadig synes det er en sjov følelse med aske i munden, men sikke en blød makrel. Tomaterne er jo altid gode grønne og syltet men disse var vist ikke tilberedt så meget.

Blæksprutte med tørret solbær og løg

Blæksprutte med tørret solbær og løg

Igen meget nysseligt anrettet. Blæksprutten var der ikke så meget smag i, men det er også mest konsistensen, der er sjov. Så en ikke helt så gennemført ret, som nogle af de andre.

Kalveinderlår, let frossen med æggeblommecreme og løjrom

Kalveinderlår, let frossen med æggeblommecreme og løjrom

Svag i smagen men konsistensen var sjov, når kalveinderlåret tøede op på tungen.

Æg og østers med blomkål og persille (ekstra ret)

Æg og østers med blomkål og persille

En sjov ekstra ret, vi fik, det var en rigtig dejlig ret, hvor man kom igennem flere lag med skeen. Lækker overraskelse.

Jomfruhummer med gulerødder og hybenroser

Jomfruhummer med gulerødder og hybenroser

Det kan ikke siges nok, der er alt for lidt hummer, for det smager jo dejligt, men det er selvfølgelig også det, der ville trække omkostningerne op. Frisk sommerlig ret.

Efterår med kalvebrissel, jordskokker og æble

Efterår med kalvebrissel, jordskokker og æble

Endnu en pyntelig ret, som var udmærket, men ikke den, jeg syntes var bedst, eller jeg husker mest af. Hertil fik vi serveret en skål blade med en ipod med lyd af blæst og efterår. Det syntes jeg var lidt for meget. Retten burde kunne stå for sig selv, og den blev ved med at spille lyde, lang tid efter vi var færdige. Så det ødelagde lidt af stemningen.

Skål af blade og lyd af blæst - efterårsstemning

Duebryst med grønkål, solsikkekerner og timian

Duebryst med grønkål, solsikkekerner og timian

Velsmagende og kraftig ret. En meget kraftig skysauce, og egentlig lidt for stor mængde af det, da man blev meget tørstig og ikke kunne rumme det hele. Hyggelig anretning, hvor duebrystet ligner et pindsvin.

Vesterhavsost fra Thise mejeri med ristet rugbrød og trøffel

Vesterhavsost fra Thise mejeri med ristet rugbrød og trøffel

Nu holder vi jo meget af vesterhavsosten, så jeg havde store forventninger. Egentlig lidt skuffet, da osten føltes for tør og ikke så smagfuld, som jeg ellers synes den er. Trøffel er altid godt, og måske skulle retten hedde trøffel med vesterhavsost, for det var den dominerede ingrediens, måde i smag og udseende. Det skal lige bemærkes at det hår på tallerknen er mit eget, som lige må være landet på tallerknen ved fotograferingen.

Sort te med pære og citron

Sort te med pære og citron

Endelig kom den første ud af tre desserter. Vi var vist alle i restauranten enige om, at det måtte være sten, vi fik serveret, i hvert fald lignende det meget. Nu er jeg ikke så vild med te, men det passede fint ind med de andre ingredienser, men på renden til for meget te-smag for mig. Men hvad gør man ikke for dessertens skyld.

Isbjerg af kærnemælk med hvid chokolade og hasselnødder

Isbjerg af kærnemælk med hvid chokolade og hasselnødder

Helt klart den bedste dessert, vi fik. Jeg elsker chokolade og kandisflos synes jeg er virkelig sjovt at spise, og så smag af hasselnødder. Selv tjeneren sagde, det var hendes yndlingsdessert. Og den var virkelig dejlig, serveret på en isblok. Desværre gjorde det, at man ikke kunne skrabe alt desserten, da det nederste frøs til.

Blåbær med hyldeblomst og citron

Blåbær med hyldeblomst og citron

Den sidste dessert. Egentlig også ret velsmagende, men den mindede for meget om te-desserten, både lidt af udseende men også smag. Og nu var vi efterhånden ved at miste lidt af smagen på grund af al den vin, jeg måtte holde lidt igen, for ikke at få det helt dårligt, og Anders havde også fået for meget, og var blevet lidt irriterende og højlydt. Så vi måtte bestille lidt kaffe med sødt til.

Det søde til kaffen (lakrids og kokos)

Det søde til kaffen (lakrids og kokos)

Det smagte dejligt, jeg elsker lakrids men også kokos, frosne kokosskumfiduser mindede det om. Det er så fin service, at er der blot en ved bordet (nok kun hvis der er 2 ved bordet), så får den anden også lidt søde sager, eller som tjeneren sagde “du slipper ikke”. Nej jeg klager skam ikke, faktisk er det tit derfor, vi kun bestiller en gang kaffe, og så driller jeg ikke så meget kaffe og slet ikke om aftenen.

Vi overnattede på Wake up Copenhagen igen, hvor der denne gang kun var redt op til én. Det viste sig, at sidste gang havde været usædvanligt, da der normalt kun er dækket op til en, og resten ligger under sengen (ekstra dyne, pude m.m.).Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*