Restaurant Koefoed


Nu står der godt nok, at indlægget er fra den 10. november men det er først her december/januar 2011 jeg har fået det opdateret. Og det er lidt en skam, for jeg husker ikke helt så meget, hvordan det smagte. Vi fik desværre heller ikke noget menukort med hjem, som man ellers gør det mange steder, så det er desværre kun, hvad jeg kan huske, og ikke retternes rigtige beskrivelse.

Snacks og appetitvækkere:

* Popcorn med lakrids, kartoffelchips og mayonnaise med malt

* Lækkert brød; mørkt brød med fennikelfrø og mere traditionelt lyst brød

Menu:

* Hummer med mælkeskind og agurk

* Sol over Gudhjem, purløg, rugbrød og æg

* Mørbrad med sovs og svampe

* Æbler i flere teksturer

* Chokolade, chokolade og chokolade

Det søde til kaffen:

* Desværre ingenting til kaffen, måske man skulle bestille det separat. En rigtig dårlig og tynd kaffe fik Anders desværre

Jeg vil lige fra starten af sige, at denne bornholmske restaurant bød på dejlig mad, men mere klassisk og ikke så velkomponeret, som dagen før. Men prisen er også en anden.

Snacks: popcorn med lakrids, kartoffelchips og mayonnaise

Snacks: popcorn med lakrids, kartoffelchips og mayonnaise

Lidt anderledes snack og ikke så voldsom gastronomisk oplevelse. Popcorn med lakrids var noget, jeg ikke har prøvet før, men jeg foretrækker nu almindelig popcorn og lakrids for sig. Kartoffelchipsene smagte ikke at så meget og havde konsistens, som man kender det fra rejechips på kinesiske restauranter. Mayonnaisen var den bedste, som, hvis jeg husker ret havde noget malt over sig.

Lækkert brød; mørkt brød med fennikelfrø og mere traditionelt lyst brød

Lækkert brød; mørkt brød med fennikelfrø og mere traditionelt lyst brød

Virkelig lækkert brød, hver på sin måde. Men et dejligt tvist med fennikelfrø i det mørke brød. Vi måtte bede om lidt ekstra.

Hummer med mælkeskind og agurk

Hummer med mælkeskind og agurk

Desværre husker jeg ikke retten så meget, og det betyder formentlig, at det ikke var noget ekstraordinært, men bestemt velsmagende ret. Som jeg husker var der noget mos under det hullede mælkeskind, men helt præcis hvilken har jeg glemt.

Sol over Gudhjem, purløg, rugbrød og æg

Sol over Gudhjem, purløg, rugbrød og æg

En anderledes måde at få sol over Gudhjem, men de klassiske elementer var der, her med en pocheret æggeblomme, og maltchips. Dejlig ret.

Mørbrad med sovs og svampe

Mørbrad med sovs og svampe

Man kunne tydeligt mærke, at det var nu maven skulle fyldes op, for her kom en tung ret, desværre. Jeg måtte kæmpe mig godt igennem, men lod en del sovs blive tilbage, den var god men alt for tung. Så vidt jeg husker var det noget svampepuré.

Æbler i flere teksturer

Æbler i flere teksturer

En dejlig frisk dessert med æbler i flere teksturer, måde æblegele, æblemos og friske, vakumerede æblekugler.

Chokolade, chokolade og chokolade

Chokolade, chokolade og chokolade

Jeg er ked af at sige det, da jeg elsker chokolade og desserter, men den var lidt kedelig. Retten ser jo fik ud, men den var meget tung og smagte af det samme, uanset om man tog chokolademayonnaisen, chokolademoussen eller andet. Og det var en skam, bare en simpel chokolademousse havde givet samme smagsindtryk.

Som jeg skrev overfor bestilte vi en kop kaffe, og normalt får man lidt til kaffen, men det gjorde vi ikke, og kaffen Anders fik var meget tynd og smagte ikke så godt, så der blev ikke drukket ret meget. Hele konceptet er bornholmsk mad, men vi syntes det var lidt overdrevet at få en flaske bornholmsk postevand (grundvand og ikke kildevand desværre) til 50 kr stykket var for dyrt. Vi havde fint kunne drikke almindeligt vand, som vi gør de fleste andre steder. Vi fik ikke vin, da vi havde fået rigeligt dagen før. Jeg er bare glad for, selvom det var glimrende mad, at det var AOC vi var på, på min fødselsdag, det var et hit.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*