Fødselsdag i Sydney


Dagen startede med at stå tidligt op, vi skulle nemlig mødes med Pro Dive kl. 7.40 for at blive transporteret til Manly, som ligger i den anden ende af Sydney. Vi havde nemlig booket 2 stranddyk, det vil sige man tager udstyret på og vandrer ud i vandet og svømmer/snorkler et stykke inden man dykker ned (et udvalgt dykkested) i stedet for bare at hoppe i bølgen blå fra en båd. Lige fra vi vågnede regnede det, så det tegnede til at blive en kedelig fødselsdag.

Efter at have prøvet og fået tildelt noget udstyr var vi klar til at køre til dykkestedet, Shelly Beach. Men da vi kom derud, var der blevet sat skilte op om for meget forurening, der skyldtes de mange dage med regn. Så vi måtte pakke alt grejet på uten (en speciel bil med masser af plads til ting) igen og køre til en anden strand, Fairlight Beach. Stadig med en del regn klædte vi om til våddragter, heldigvis var de her tykkere og havde længere ærmer, men det var stadig koldt for hovedet. Umiddelbart lyder 18-19 grader ikke så koldt, men især for mig, der let fryser, frygtede jeg at komme til at fryse en del. Det var da også ret koldt og der var enkelte store bølger. Hvis jeg havde haft noget til at beskytte hovedet havde det ikke været så slemt, for det var mest ned af nakken det kunne være koldt, når der enkelte gange løb vand i.

Vandet var ikke særligt klart på grund af det dårlige vejr, og der var ikke meget at se. Vi kæmpede vist alle med at holde øje med hinanden eller i det mindste bare en man kunne følges med, for kiggede man kort ned på bunden for at se noget liv, var alle væk, det var ikke til at se ret meget, men heldigvis havde vi noget farverigt udstyr, nogle havde gule finner og nogle bare farverige masker.

Hvad vi så dernede var ikke meget. Jeg kunne simpelthen ikke få øje på hajen, dels fordi det var så uklart og delt fordi min maske duggede til igen, men nu havde den også gemt sig godt. Vi fik dog set 2 “cuttlefish” (blæsprutter, de der med små arme forrest og oval ende), der parrede sig. Det så flot ud for de skiftede farve mens de “dansede” rundt. Vi fik også set en lille almindelig blæksprutte, med hvilken vores dykkerguide prøvede at lege lidt med, det gad den godt nok ikke og gemte sig hurtigt. Ellers var der forskellige fisk og “sea urchin” (søpindsvin). Jeg så en enkelt lille blå og gul fisk, der virkede som om den slet ikke passede ind, men burde være i The Great Barrier Reef.

Ved frokosttid var vi færdige og havde afleveret og renset vores lånte udstyr. Vi kunne desværre ikke blive kørt hjem, men kunne tage færgen tilbage. Det gjorde vi så, sammen med en canadier, der også var med (vi var kun 4 + instruktør ude at dykke, så ikke mange). Så vi fik også set operahuset fra havet. Anders havde godt nok været på et cruise med konferencen, så det var mest mig, der så noget nyt.

Operahuset i Sydney.Jeg nyder en lille fødselsdagskage i Sydney.

Om aftenen tog vi ud for at spise, på en australsk restaurant, der var noget italiensk inspireret. Prislejet skulle vist være i den dyre ende, men det var billigere end i Danmark, så det var fint nok. Vi fik 3 retter hver, hvor vi kun havde samme hovedret, så vi fik smagt en del. Det hele smagte dejligt, og da regningen skulle betales havde de kommet til at tage 60 AUD for lidt. Den tjener, der stod for udskrivning af regningen, var meget taknemlig over for Anders, for sin ærlighed, for det havde jo ellers kostet ham dyrt. Der er jo heller ingen grund til at de skal snydes, især ikke når maden var god. Måske hvis maden havde været elendig m.m., ja så havde det nok været en anden sag.

Operahuset i Sydney, om aftenen.Pelle Flåt foran operahuset i Sydney.

Vi afsluttede dagen med en kort tur ned til operahuset for at se den oplyst. Hvis vi ikke havde været ude at spise, havde jeg nok ikke følt det som om, det var min fødselsdag, for jeg har endnu ingen gaver fået. Jeg vidste, jeg ikke ville få af mine forældre, da de ikke ville sende noget, som jeg så bare skal slæbe videre rundt. Men tynde og lette ting havde været ok ;) Anders havde konferencen at se til, så der blev ikke til nogen gaver fra ham, men skulle forhåbentlig få, når vi kom til Melbourne. Egentlig burde han jo have forudset, at han ville få svært ved at få tid til at købe gave i Sydney og så have købt i Melbourne ;)Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*