Juleaften x 2


Sikke en masse sne, der er kommet, og det stopper ikke her, der er “lovning” på meget mere. Derfor tog jeg en ekstra fridag fra arbejdet, sådan i sidste øjeblik (jeg havde også lidt overarbejdstimer), da vi var nervøse for det sne, der skulle komme senere. Så vi tog af sted d. 22 og der var virkelig glat over det hele. Problemet var, at det var det såkaldte “sorte is/sne”, så man ikke kunne se det på vejene. Vi var også tæt på at vende om, men vi ville jo også gerne ned og besøge både Anders’ mormor og mine forældre for på hjemvejen at besøge Anders’ forældre.

Ormslev by snow

I Århus (eller Aarhus, som det hedder efter årsskiftet), fik vi handlet ind til kaffe til Anders og vi fik købt en Aeropress, som Anders kan lege med udover den fantastiske espressomaskinen han har, og noget te i kage til min mor (og lidt kaffe). Nu havde både jeg, min mor og Anders’ forældre købt kaffeting og gavekort til ham, så jeg fik gjort mit til, at vi ikke fik købt alt for meget, og ikke i præcis den butik, hans forældre har købt gavekort til. Blandt andet fik jeg nogle grønne bønner med min kaffebestilling over nettet, som Anders kan prøve at riste – det kan jo være han bliver bidt af det, og han skal have en kafferister.

Ormslev kirke

Et kort visit hos Anders’ mormor, hvor jeg lige var nødt til at tage lidt smukke snebilleder, mens rimen stadig hænger. Turen fra Århus til Kolding tog en gevaldig tid, for folk kørte meget langsomt, maksimum 20 km/t det første stykke, for til sidst kun at køre 5-10 km/t. Det er hurtigere at gå! Så vi kom noget forsinket frem til mine forældre i Kolding.

Sidste snebillede

Min mor havde selv slæbt et meget stort juletræ (det går op til loftet) hjem på kælken til et fund af 100 kr. Det var så ikke 100 % symmetrisk, men meget flot og livagtigt. Vi havde slæbt min nye ismaskine, der kan fryse uden først at være i fryseren, så man har is på ca. 30 minutter, selvfølgelig først når ens ismasse er klar. Og der skulle laves confit af and, ja af 2 ænder af hver 3200 g. Det gik lige med de 900 g andefedt, vi havde købt, men vi fik også selv lavet noget fedt af de rigtige ænder, så vi havde noget til overs. Vi skulle stå i køkkenet og min mor havde valgt en masse tilbehør, så der var rigeligt mad, som man selv kan se på billedet.

Juleaften i Kolding - bordet bugner af mad

Gaverne tog i år lang tid at dele ud, men det er jo også meningen man ikke bare sådan kaster sig over den ene gave efter den anden, men der går lidt tænke-/snakketid imellem. Desserten blev kirsebæris med mandelkrokant og risklatkager til, som vi spiste oppe hos min far, der ligger i hospitalsseng i soveværelset. Der var lidt forskellige gaver, vi fik blandt andet en røremaskine, som også har kødhakker til, så nu er der ingen undskyldninger for at bage, den ælter jo det hele. Og Meyers Almanak, Noma-kogebogen fik vi også. Og så fik jeg opbevaring til rundstrikkepinde og lidt pinde. Ellers lidt tøj. Og Anders ja han fik jo stort set alt det kaffegrej han havde ønsket sig.

Til min mor havde jeg lavet en beige poncho med frynser, som den jeg har strikket her. Den blev hun glad for, men hun har også flere gange spurgt om. jeg ikke snart lavede noget til hende.

Her er jeg i min røde kjole foran det store træ, min mor sløbte hjem på kælkAnders' lillebror med katten Kaj

Den 25. efter frokost gik turen så til Aars, hvor vi fik en ekstra juleaften, men her var der selvfølgelig ikke så mange gaver til mig, da jeg jo havde fået de fleste, der var kage fra svigerforældre og svigermormor (Anders’ mormor Ninna) og en fra kattene. Af Anders’ forældre fik jeg en La Chance-armkæde med dyr, der symboliserer de kinesiske stjernetegn – jeg er hanen. Af Ninna et hjemmesæt, næsten magen til det, jeg fik af min mor, så det skal desværre byttes, også begge sort. Og så af katte et dejligt, kreativt tørklæde i lyserød og lysegrå nuancer.

Det har været en af de bedste jul, jeg har haft, og jeg havde jo frygtet, at det ville være en trist jul, men 2 syge forældre, men det hjalp at Anders var med – det er første gang, vi fejrer juleaften sammen.2 kommentarer »

 • Halina siger:

  Nå så galt var det. Det viste jeg ikke at i var tæt på at vende om. Det var ellers fornuftig tanke i sådan uvejr.
  Jeg kan se at der er kirken i nærheden der hvor af Anders mormor bor.
  Det var skam en lille misforståelse. Jeg troede at jeg skal står for juleaftensmad, bortset fra den confit af and. Derfor valgte jeg på forhånd nogle tilbehør. Og I vil lave det hele med jeres planlagte tilbehør og ville glæde mig med mine, så det blev så meget tilbehør. Men alt smagte godt.

  Og det var Anders der fik mandelgave.
  Nå så der fik jeg forklaring på den armbånd.
  Ja det var en af de dejligste juleaftener i Danmark også for mig trods alt den sygdom og andet.
  Det var stor indsats og engagement fra jeres side.
  Det var dejligt at Anders var med. Jeg følte det som om han har altid været i vores familie, så dejlig, altid smilende og lyttende og organiserende.

  • Dorte Klerke siger:

   Ja det var meget ubehageligt at køre, men efterhånden som vi kom længere og længere, kunne det ikke betale sig at vende om, men vi sad meget koncentrerede i bilen – jeg turde ikke engang strikke :D

   Så fik jeg lagt dine billeder op, hvor vi skovler sne, de kan ses ved at klikke på link; desværre kan de ikke klistres i, så man kan se billedet fra starten.

   Anders skovler sne
   Jeg skovler sne

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*