Hjemmelavet leverpostej


Så fik vi prøvet at lave hjemmelavet leverpostej. Sikke et svineri :) Vi fik gjort hele 3 køkkenmaskiner snavsede og der var blod over det hele – ja fra leveren, ikke os. Vores nye røremaskine, MUM6N22, som vi fik til jul af mine forældre har gjort det godt på rørefronten, så kødhakkeren skulle også testes. Først fik Anders samlet den forkert, og det var nok skyld i den blev helt stoppet til at spæk, som er ret klistret og tykt. Vi prøvede med foodprocessoren, men det blev blot klumpet. Og når alt fejler, smider vi det i vores nye, superhurtige blender 1200 Watt, og så klarer den det. Men det blev så lidt for finthakket, men det smagte dejligt, og det blev indtaget med hjemmelavet rugbrød (som vi lavede i sidste weekend (det er længe siden, vi sidst lavede), det er dog blevet lidt for smuldrende, så vi skal i gang med at eksperimentere). Brød og leverpostej blev lavet efter Meyers opskrift fra bogen Almanak, med få modifikationer. Vi kunne ikke finde kalvelever i den butik, hvor vi endelig fandt frist spæk, så det blev til svinelever, men bestemt også dejligt.

Hjemmelavet leverpostej

Fem små forme blev det til, 3 blev smidt i ovnen, og 2 rå i fryseren, til en anden god gang.2 kommentarer »

  • Halina siger:

    Sikken oprydningsarbejde. Jeg har også prøvet det en gang. Det er svært at hakke sådan noget. Spæk måske skulle være rigtig kølet af (lidt frosset måske) Din farmor var ekspert i at bage leverpostej. Jeg har prøvet en gang fedtfattig leverpostej til Far, men den blev ikke så lækker som den rigtige med fedt. Jeg er fuld af beundring at I gik i gang med sådan projekt. Har du ikke lavet billeder af den kaos i køkkenet ?

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*