Anders’ fødselsdag, spejlophæng og midlertidig nedlagt blog


Puha så gik jeg lige i panik i lørdags. Jeg kunne ikke komme ind på min blog, åh rædsel, jeg havde glemt at betale for mit domæne “klerke.com”. Og det var ikke fordi, der ikke var kommet påmindelser, jeg havde bare ikke været inde på min mail – skam dig Dorte. Så i al hast fik jeg fornyet, og jeg var så dum at sætte den tilknyttede email til domænet på, men heldigvis var det ikke slettet endnu, og nu skulle alt være ved det samme – og jeg har nu sat en påmindelse på min HTC Desire, om at jeg skal huske at forny.

Perfekte boller i ovnen

Nå weekenden stod jo på fødselsdag, Anders blev 28 i lørdags. Så jeg var tidligt oppe for at lave boller og brunsviger. Vi prøvede en ny opskrift fra Meyer, men vi synes nu vores originale brunsviger er bedst, i hvert fald fyldet. Der var for lidt, for det blev til en kæmpe portion.

Første batch færdige boller

Men bollerne som jeg også lavede af noget af brunsvigerdejen blev bare perfekte, så store og fint runde og så luftige. Så dem skal vi helt klart lave igen, når vi trænger til nogle søde boller, og ikke de der mere rundstykkeagtige.

Fødselarens bolle

Fødselarens fødselsdagsbolle :)

En masse brunsviger

En gigantisk portion brunsviger, men desværre for lidt remonce (der er lidt marcipan i), da der blev mere dej end jeg havde regnet med og det hævede helt vildt. Så halvdelen røg i fryseren.

En glad Anders

En glad fødselar. Det var meningen, at Anders’ forældre skulle komme til lagkage og boller om eftermiddagen, men de var bange for vejret, da de lovede isslag – dog kom der aldrig noget hverken i Aars eller ude hos os i Aalborg. De kom så dagen efter til en lille men fin lagkage bestående af hasselnøddebunde med et lag af hjemmelavet vanillekagecreme med friske hindbær, og næste lag var passionsfrugtsflødeskum og så i toppen chokolade granache og det hele dækket med marcipan og pyntet lidt med hindbær, flødeskum og chokolade og flag. Rigtig festligt. Af boller lavede vi Briocher, som er nogle meget søde og fede boller (en masse smør i), men gode var de, og sikke en stor portion, vi nu skal æde os igennem.

Lørdag aften var vi ude at spise på restaurant MEST, som er den nyeste franske restaurant i Aalborg. Før plejede vi at lave en 3-4 retters menu til hinanden, men da vi ender med at stå i køkkenet hele dagen og blive stresset, var det alligevel hyggeligere at tage ud at spise. Vi delte det hele, men tager typisk forskellige retter, så vi kan smage mest muligt.

Forret:

* 6 østers naturel med karamelliseret citron og rødvinseddike

* Stegte kammuslinger med jordskokker, brunet smør og nødder

* Stegt foie gras på crouton med confit af andelår og syrlig sauce med æble

Hovedret:

* Braiseret lammeskank med bønnecassoulet, persille, citron, tomat og oliven

* Dagens fisk (rødtunge) stegt på croûton med cremet muslingesauce, kartoffelkompot og crudité

Dessert:

* Tarte tatin – tærte med æble, karamel og iscreme

* Klassisk Gateau Marcel – chokoladekage i 2 lag – serveret med bærkompot og vanillieis

Vi sad ved sådan et lille bord næsten under baren, så der stod glas over det hele, og jeg fik væltet peberkværnen ned. Så der var trangt og til sidst blev vand og diverse småting stillet rundt omkring.

Vi startede med østers, og de var rigtigt gode, desværre var ikke alle løsnede og nogle skallede lidt af i munden, desværre. Vi plejer bare at spise dem med lidt citron, sådan kan vi bedst lide, og vi kan bedst lide, når andre gør alt arbejdet for én. Vores forretter ankom, og de så pyntelige ud, men desværre var der kun 3 meget små kammuslinger, som man skulle bruge lup for at finde, men de smagte godt. Og her mødte vi igen citronen, helt slemt var det ved foie gras’en – her passede det overhovedet ikke ind, og ødelagde det lidt. Men det er første gang, jeg har fået sådan et stort stykke, blævret lever. Sjov konsistens, og ellers ikke den store smag, men jeg tror også mest, det er den cremede konsistens, man går efter.

Så kom hovedretterne, og jeg havde jo hørt fra en kollega, at fisken skulle være god, men puha den blev jo druknet i meget fed sauce, og kartoflerne svømmede også i fedt. Smagen var fin men fisken forsvandt helt, og det er lidt synd. Jeg måtte give op efter en halv portion, Anders spiste resten, men det blev også lidt for meget for ham. Til gengæld var lammet meget bedre, men det kræver heller ikke så meget, når man laver lammeskank.

Nu var der efterhånden gået en del tid, siden vi satte os i restauranten lidt i 19, og i forhold til hvad vi ellers kan fortære og få af retter hos gourmet-restauranterne var det ved at tage for lang tid, og jeg synes ikke, det er nogen undskyldning, at der er fyldt. De virkede lidt forvirrede.

Til sidst kom desserterne, og æbletærten var ikke så stor portion men smagte dejligt, simpelt men dejligt. Gateau Marcel’en var fin nok, men egentlig ikke noget speciel, og meget stor portion. Deres id var god, mon det er derfor alle desserter udover ostene serveres med is, selv creme bruleen, som jo bare er en dessert for sig selv.

Det løb jo alligevel op, selvom vi kun tog 1 glas vin hver, og måske ikke helt pengene værd, det var alt for tungt, men hvis vi en anden gang skulle komme derind vil vi nok prøve deres 3 retters til 318, som kokken sammensætter, hvilket er et billigere alternativ.

Vi havde en god, dovnedag lørdag, og Anders var glad for gaverne, desværre venter jeg stadig på den sidste ting, som gerne skulle komme i næste uge, vi får se.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*