2 timers pinsel – valkning i maskine for første gang


På vores shopping- og ædetur til København for en lille måned siden, fik jeg indkøbt noget Kauni-garn. Det er første gang, jeg får fingre i det, og det er bestemt ikke sidste gang. Faktisk var det lidt for lille det nøgle, så jeg fandt et andet i den lokale garnbutik. Jeg kan dog nu se, at priserne er noget dyrere end på nettet, så der skal det nok købes fremover.

Det dejlige kaunigarn, regnbuefarvet

Det fine regnbuefarvede nøgle, bliver en dejlig oplevelse at strikke i.

Her kan farverne lidt bedre ses.

Og så er starten gået med mit ostetørklæde, link til opskriften kan findes længere nede.

Huller

Desværre har jeg lidt problemer med hullerne, der kommer lidt lange masker. Jeg har læst mig til, at andre har haft samme problem og, at man enten skal have tyndere pinde at strikke i eller skal filte det. Så nu jeg er så godt i gang er planen at filte eller valke som det også hedder.

Det færdige "Swiss Cheese Scarf"

Her er det dejlige tørklæde færdigstrikket. Det er næsten synd at smide det i maskinen, men jeg kan ikke klare de lange masker, som man ikke kan se fra afstand.

De fine huller, dog er den ene maske for lang i hver

Her kan man se det lidt tættere på, og desværre var det aften, da jeg blev færdigt, hvorfor billedet er blevet lidt mørkt.

I sin fulde længde inden valkning

Her er det vist lidt bedre med farverne, og enderne skal vist lige hæftes inden det skal vaskes i maskinen.

Kan man se et hint at tørklædet, derinde?

Her sidder jeg utålmodigt og venter, og bliver mere og mere nervøs. Jeg har smidt en hoppebold (blå med guldfisk i, som titter ud) og et håndklæde med. Satsede det hele og skruede op til 40 grader, som opskriften foreskrev – jeg havde selv overvejet blot 30 grader, og måske jeg skulle have holdt på det.

Suk

Det er ikke til at holde ud. Den bliver ved og ved – og nu fortryder jeg, at jeg ikke ændrede lidt, så det ikke blev så langt et program, ak.

Ventetiden er lang, og jeg er klar til at flå lågen af

Lige som jeg er klar til at åbne for lågen, for nu kan jeg ikke klare mere, henter den en ny portion vand ind og starter forfra – ja hele 2 gange ekstra. Mon der er noget tilbage eller kommer der bare en enkelt tråd garn ud?

Så er det færdig, og krympet ca. 34%, hvilket er for meget til mig

Men så kommer det også ud. Smukt i farver, men alt for kort og stift. Hmm, og så er der en del hvide fnug, måske sæberester eller fra håndklædet.

Og her tæt på - desværre er der lidt hvide fnug over det hele

Det endte med at krympe ca. 34% både i bredden og i længden. Og hvad gør man så? Lidt trist, men jeg har fået et tip af en anden, der også har lavet samme tørklæde, og fået samme lidt triste oplevelse ud af det, måske at skære/klippe det over på langs, da det er rigeligt bredt, og så sy det sammen i enden, så det bliver dobbelt så langt, men det kræver vist en god saks eller kniv, og enten skal man have en meget kraftig maskine, for det er noget tykt noget, eller håbe på man selv kan få presset den lille nål igennem.

Faktaboks:
Opskrift: Swiss Cheese Scarf – kan findes på engelsk her
Garn: Kauni
Blanding: 100% uld (ca. 200 m/50 g)
Farve: Gylden og sort
Mængde: 1 nøgle (165 g) regnbuefarvet
Størrelse: Før valkning: 160 x 34 cm. Efter: 102 x 23 cm

Dagen blev afsluttet med en dejlig 3-retters, eller skulle man sige sen aften, da desserten blev lidt sent. Pyt, det er jo  weekend.

Blinis med creme fraice, æble, rødløg og stenbiderrogn samt dild

Blinis med creme fraice, æble, rødløg og stenbiderrogn samt dild

Oksespidsbryst i abrikoser og svesker, hertil kartoffelmos, bøgehatte og salat af persillerødder og granatæble

Hotpot-gryde med oksespidsbryst, abrikoser og svesker, hertil kartoffelmos, bøgehatte og salat af persillerødder og granatæble

Chokoladefondant med vanilleis

Chokoladefondant med vanilleis

På billedet ovenfor kan man rigtigt se vores fine nye bestik, en teske, der også kan skære.5 kommentarer »

 • Irene siger:

  Dit tørklæde ser lige nøjagtig ud som mit, da det kom ud af maskinen. Jeg foldede det sammen på langs og klippede med en almindelig stor sysaks, og derefter syede jeg sammen i hånden med en almindelig synål. Det kan sagtens lade sig gøre fordi det er strik:-) Så bliver tørklædet så langt, at du kan slynge det elegant om halsen:-)

 • Fedt at du deltager i give-awayen på bloggen, og som medlem på facebook gruppen deltager du jo også i et tøjdyr:-)

  Hav en god uge!

  kh lone

 • Birgit siger:

  Når du tager det valkede emne ud af maskine, så skal/kan du trække det i form, mens det er vådt. Jeg er sikker på du så ville blive gladere for halstørklædet.

  Jeg valker hjemmestrikkede sutsko i en uendelighed. De kryber ca 40 procent og er alt for små lige fra maskine. så trækker jeg i dem, prøver dem, og trækker til de passer. dagen efter er de tørre. Det er det skønneste at have på fødderne. Jeg smører nogen gange flydende latex på som sål, så holder de længere og er skridsikre.

  • Dorte Klerke siger:

   Hej Birgit
   Synes også jeg prøvede at trække, men det var meget stift, pyt jeg må lave et andet engang eller futter. Tænker det er nemmere at trække, når man har noget ar forme om.

 • Christine Janssens siger:

  Inspireret af dine billeder gik jeg igang med at strikke tilsvarende tørklæde. Jeg er ikke færdig med det endnu, men jeg får også de lange irriterende løkker. Kan fortælle at jeg simpelhent tog en filtenål (som man bruger til nunofilt) og filtede dem ind i garnet. Vupti var løkken væk. Du ved godt hvor mange huller der er, så det bliver et større projekt at nålefilte den løkke ind i garnet. Men så bliver det forhåbentlig et pænt resultat :-)

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*