Birkesaft og ramsløg


Anders og jeg har i et stykke tid snakket om, det kunne være sjovt at tappe birkesaft, så vi tog ned for at massakrere hans mormors birketræer – vi havde nu fået lov, og hun var også nysgerrig efter at smage. Om fredagen tog vi til Kolding for at besøge mine forældre, og min far er efterhånden kommet godt på benene igen, men stadig ikke helt rask, men han har jo også ligget i en 9-10 måneder i sengen, så det tager noget tid, formentlig hjælper det når han får lidt mere sul på kroppen.

Det ser lidt drabeligt ud, men en boremaskine er nødvendig til tapning af birkesaft

Vi fik i den forbindelse nogle kateterposer, som min far bruger, som er perfekte til tapning af birkesaft; der er en slange til  at sætte i træet og så kan man blot tappe forneden. Om lørdagen tog vi så til Ormslev ved Aarhus, og så var det ellers med at få sat poserne på plads.

Der bores

Nogle af træerne virkede ret tørre, men det kunne skyldes, at de var for tykke, og vores bor ikke var langt nok.

Der mærkes efter

Det er utroligt at tænke på at birketræer suger ca. 350 liter om dagen, så vi havde det ikke så dårligt med at tappe en 7-8 litre.

Og så var der bid

Billederne er ikke så gode, da de er taget med mobilen, men det går da vist.

Vi kunne hele tiden holde øje med mængden

Det gik faktisk hurtigt nok, på 40 minutter var der ca. 150 ml, og vi fandt ud af at træerne suger mere om dagen end om natten, hvor det gik lidt langsommere.

Stemningsbillede ved aftenstid

Og så lige et stemningsbillede.

Ramsløg i en fart

Vi drak lidt til morgenmaden, men ellers fik det bare lov til at suge mere fra træet. Om formiddagen søndag tog vi ud til Risskov efter ramsløg, og der var sørme allerede en del, der var tittet frem. Det sjove var, at de her ramsløg har haft så travlt at de har spiddet de gamle, tørre blade, der ligger på bunden.

Det lugter godt til i bilen, men vi fik også en kæmpe pose. Noget skal tørres, så vi kan lave ramsløgssalt, noget spises i fiskedeller med ramsløg, og så noget til pesto og måske fryses.

Sofus

Til sidst et billede af en af Ninnas katte, her er det Sofus, som den hedder, på snart 13 år, som de så bagefter fandt ud af var en hunkat. Den er ikke så køn forfra, og om det er derfor den ikke vil vise sig for kameraet ved jeg ikke. Men den får tit nogle hårde ord med på vejen :)Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*