Min første rigtige symaskine; Bernina Bernette 90e – og vinder af give away


Så kom vidunderet hjem. Jeg fik endda forhandlet mig til en ekstra trykfod (sømfoldertrykfod), som jeg fik med gratis. Og symaskinen fik jeg til 2000 kr, så det var egentlig helt fair. Det er en udgået model, men var topmodellen, dengang. Men til den halve pris af Pfaff’en klager jeg bestemt ikke. Der var nogle smarte ting, såsom 1-trinsknaphul, der fangede mig (man sætter knap i enden, og så laver den helt selv knaphul, der passer – bliver spændende at prøve).

Kassen med symaskinen

Her er vidunderet så pakket ud.

Maskine og tilbehør - og til venstre den ekstra trykfod

Og selve maskinen for sig selv.

Bernina Bernette 90e

Det blev lidt sent efter vi studerede vores bil lidt mere – vores nabo har smækket deres dør op i vores og det har givet lidt små ridser (ikke ned i lak) og en lille bule, som ses bedst i det rette lys. Vi overvejer, hvad vi gør – vi vil jo ikke have at de skal grine ad os fra værkstedet, da den er svær at se, den bule, men jeg ved bare, jeg vil tænke på det hele tiden og kigge efter det. Vi får se. Efter madlavning, spisning og lidt tv, er der ikke meget tid til at teste maskinen – den er trådet og jeg har leget lidt med indstillingen, for at få fine retsting. Jeg havde ellers planer om at skulle lave en flok påskehøns, men måske det er klogest at vente til i morgen, hvor man er mere frisk og har mere tid. Og så kaste sig lidt over strikningen, inden man skal i seng.

Give away-præmie fra Fru B.

I skal for resten også lige se den fine bog, jeg har vundet i en give away hos Fru B. En bog om strik og filtning i maskine. Nu får vi se, hvad jeg kommer i gang med, men det er helt sikkert, den hønefamilie, man kan lave, skal jeg have gang i.

Hønefamilie

Nu er der længe til jul, men de her nisser ser også søde ud. Ellers er der lidt andre dyr, huer og andet spændende.

Filtede nisser

Bogen hedder “Strik og krymp – filt i vaskemaskinen” af Birte Aartun.6 kommentarer »

 • Halina siger:

  Den ser interessent ud din nye symaskine.
  Det er pokkers også med mærker på billen. Hvad ser naboen til det?

 • sonja siger:

  må jeg spørge hvor du har købt den så billigt, jeg har en skod symaskine ti 600,- så jeg er på udkig efter en ordentlig:)

 • Dorte Klerke siger:

  Ja det må du da gerne. Jeg har købt dem hos:
  http://www.symaskine.dk/ og går du ind i butikken er de lidt bedre at forhandle med. Du får 3 måneders tilfredshedsgaranti, hvis du vil bytte til større model. Desuden køber de vist også din brugte, så du måske kan få endnu bedre tilbud.

  Butikken ligger i Hjørring og nu også i Aalborg, hvor jeg var inde.

 • sonja siger:

  tak skal du have:)

 • marion siger:

  Hejsa det er godt nok længe siden, at du har skrevet dette indlæg, men er meget nysgerrig vedrørende din symaskine er du glad for den??? kan nemlig se, at jeg kan få den til 2000 kr på nettet stadig som ny. Men er ret ny i symaskinens verden så ville gerne vide om dette er en god maskine også faldt jeg over din blog og måtte lige høre

  mvh

  marion

  • Dorte Klerke siger:

   Hej Marion
   Nu har du nok ikke læst mine senere indlæg, men jeg benyttede mig af forhandlerens tilbud og byttede den ind til en pfaff, som var ca. dobbelt så dyr. Den anden var udmærket, og selvfølgelig skal man tage prisen med i betragtning. Den kunne fint sy, men til sidst drillede den mig, syntes altid tråden sad fast. Og den virker ikke helt så robost som pfaffen, den kører bare igennem det hele. Jeg blev hurtigt glad for at sy, og derfor byttede jeg den, da pfaffen skulle være bedre, hvis man skal sy en masse, og den kan bedre klare forskellige stoffer. At Berninaen kan køre uden fodpedal brugte jeg nu ikke rigtigt, jeg synes man har bedre kontrol når man bruger pedalen, for når man skal stoppe den igen, skal man enten trykke på pedal eller knappen igen, og så kan det jo være man har syet for langt. Bevares skal man sy meget store stykker ens, kan det måske være en fordel, men det kræver tilvænning.

   Min bekymring var om man kunne blive ved med at få tilbehør til den, da det er en udgået model.

   Det med at der er en quickguide til udtræk synes jeg er overflødigt, der stod ikke så meget, og faktisk ved jeg ikke om der manglede noget. Den var meget nem at tråde, men det synes jeg nu også pfaffen er.
   Faktisk synes jeg det er hurtigere og nemmere at finde rundt i de forskellige sting på pfaffen, der trykker man bare en knap ned, den anden skal du scrolle frem og tilbage hele tiden, hvis nu du skal bruge sting nr. 3 og sting nr 16 så bliver det til meget rullen frem og tilbage. På pfaffen er det bare en anden knap du trykker – så nemmere skift.

   Displayet har man som sådan ikke noget at bruge til på Berninaen, det står i manualen (som ikke er så fyldestgørende), og når man lige har vænnet sig til maskinen, så vil man slet ikke få behov for displayet, hvorfor man måske godt kunne have tænkt sig andre features.

   Det er for resten også nemmere at finde hjælp til de modeller, der ikke er udgået, men igen er det minimalt man skal bruge så er det jo ligemeget.

   Jeg tror du skal gøre op med dig selv, om hvad behovet er :) Det er jo en udmærket pris, men den burde nu næsten være billigere, da den allerede var udgået, da jeg købte min.

   Nu ved jeg ikke hvor du bor, men du kan tit forhandle dig til en bedre pris (om ikke andet så en portion tilbehør) hos symaskineforhandlere, hvis du møder personligt op. Og min havde sådan en ombyt gratis til en større/anden model efter 3 måneder – uden at det koster dig ekstra end differencen.

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*