Dunedin – sæler og pingviner


Efter Oamaru gik turen til Dunedin, hvor det meste af dagen skulle gå med en dyrelivstur (Wildlife Tour) for at se pingviner, sæler og albatrosser. Inden vores tur, fik vi mulighed for et kort smut ned til Moeraki Boulders, der er en flok fuld runde sten nede ved strandkanten.

Mig ved Moeraki Boulders.

De kører som sindssyge hernede, så man fik det helt dårligt med al den kørsel.

Albatros ved Dunedin, New Zealand.Første stop var albatroscentret. De er godt nok nogle flotte, store fugle med et vingespænd over 3 meter. Her nåede vi lige at få slugt en frokost; muslingerisotto, den var god og mindede en lille smule om risotto bare lavet med almindelige ris, sikke noget.

Igen en god køretur i en lorte minibus ud for at se de gul-øjede pingviner (Sweet Peas, som jeg synes er så passende at kalde dem, for søde det er de, selvom de er noget generte). Vi skulle trave en del for at komme rundt og se dyrene, men allerede fra toppen kunne vi se en stor sæl ligge og dase på stranden, og to pingviner. Vi fik at vide, at vi ikke måtte komme tættere på dyrene end 20 meter; de skal jo ikke generes eller forstyrres, og vi skulle lade dem komme til os.

Gul-øjet pingvin; Sweet Pea.Det der er anderledes ved disse gul-øjede pingviner er, at de er mere generte end f.eks. de små, blå pingviner. De kommer heller ikke op fra havet i folk, men for det meste enkeltvis. Men sikke de kan kravle/hoppe op af bjerget. Det er utroligt, men der er selvfølgelig rimelig sikkert så højt over stranden. Vi så også en del unger, halvstore pelsede unger, der skriger efter opmærksomhed og mad. Dem arrangerede turen ejer området og har derfor opsat redekasser og steder, hvor vi kunne observere dem. NZ-fur seal med unge.Der var også enkelte får i området, helt på toppen af et bjerg, og sikke de beklagede sig “baaaaaah”. Til sidst kørte vi til det sidste sted, hvor vi skulle se en hel NZ-fur seal colony. Hvor var de unger søde, men det kan godt nok undre mig noget, at de store sæler gider kæmpe sig op på en masse hårde stenklipper.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*