Syet rejsetaske og strikket bølgetørklæde


Så fik jeg afsluttet 2 projekter i går, en taske og et tørklædet.

Først om tasken, den er lavet efter opskriften fra Burda Style (Travelers bag) (kræver gratis login) med modifikationer.

Færdig rejsetaske

Der var ikke så meget vejledning i form af billeder eller så meget tekst. Og jeg fortryder virkelig, jeg ikke tænkte lidt mere selv, men fulgte opskriften slavisk (som meget som man nu kunne med den manglede oplysninger). For i opskriften skulle man som det sidste sy lynlåsen i, og nu jeg tænker over det, og mens jeg var i gang med, virker det jo ikke logisk, og så var det virkelig umuligt og især at få pænt.

Jeg elsker jo lyserød, så det var bestemt et stof efter mit hovede.

Jeg har lavet andet for inden i, og tilføjet lommer i begge sider indeni. Men som opskriften foreskriver kommer der lommer uden på, som dannes ved syning af stropper til tasken.

Her kan man se lidt af lommerne indeni og det sorte stof med hvide striber.

Det blev lidt af en mundfuld for mig, der stadig er meget på begynderstadiet, men prøver at eksperimentere. Og resultatet er ikke 100 % tilfredsstillende, da der er flere steder, det kunne gøres meget bedre, men den kan da bruges – måske som strikkerejsetaske. Eneste, jeg ikke ved, hvordan man kan gøre noget ved, er at det trevler lidt derinde.

Lidt tættere på.

Der er flere ting, man laver ved trial and error – nemlig at man skal tænke over, at smider man selv lommer ind, skal man lige tænke over hvor stor den skal være – da jeg syede stropperne på tasken fik jeg formindsket lommerne i størrelse, da jeg syede igennem – men så er der da til kuglepenne eller måske små strikekpinde/høklenål (hvis jeg da kommer i gang med det).

Et sidste billede

Og så til det strikkede projekt, der mangler at blive vasket og spændt ud, men jeg måtte bare flashe det på arbejdet i dag.

Bølgemønstret tørklæde af kauni med skiftefarve

Jeg var så vild med farverne, da jeg købte garnnøglet, men efterhånden som jeg kom til det lysegrønne (og det er jo altid en overraskelse med de skiftefarver), så var jeg ikke helt så vild med det.

Bølgemønster

Men jeg strikkede videre, og overvejede at give det til min mor.  Jeg er så småt ved at vænne mig til farverne, så vi får se, om jeg alligevel beholder det -  jeg mangler et længere, som ikke er filtet. Desværre har jeg først set nu, at jeg fik lukket det lidt for stramt af.

Håber det bliver endnu blødere ved vask

Det mønster, jeg havde fået med ved køb af garnet, opdagede jeg, havde en fejl – heldigvis fandt jeg en opskrift, jeg tidligere havde strikket en top af, og kunne bruge mønstret der. Desværre kunne jeg ikke få en ny opskrift.

Faktaboks:
Opskrift: modificeret efter luftig top.
Garn: Kaunigarn
Blanding: 100% uld
Farve: Gul-grøn-skiftefarve
Mængde: 1 nøgler (127 g)
Størrelse: 150 x 34 cm

Jeg havde næsten glemt at det allerede er på lørdag, vi skal til Lissabon en tur, 2-7. april. Vi er ikke just forberedte, men finder nok noget at se og spise. Vejret skulle være ok, og i hvert fald gode plusgrader. Men regntøjet skal for en sikkerhedsskyld pakkes med.1 kommentar »

  • Halina siger:

    Det er stor mundfuld du hat taget, måske for hurtig frem , men jeg tror det er bedst at arbejde mens gnisten er tænd. Du har faktisk syet en del i skolen den gang. Jeg var tilfældigt i kælderen og så også de små puder , sådan slags pachtwork, og det var også bermuda shotrs.
    Jeg kan stadigvæk vældig godt lide de farve og hele denne sjal. Meget endda,

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*