Så har der været gang i Bernetten igen


Jeg har igen været i gang med at tegne mønster efter tøj, vi har i skabet. Denne gang er det blevet til en hvid t-shirt til Anders. Pasformen er god, og min syteknik er allerede forbedret. Desværre kunne jeg ikke redde udskæringen, som jeg fik klippet for stor, så måske skal jeg have lavet blusen om til noget, jeg kan bruge, vi får se. Men jeg har nu også været lidt uheldig med den bluse, først fik jeg syet det ene ærme omvendt på, så det gik opad i stedet for – sikke morsomt det så ud. Og så har jeg haft halsudskæringens pyntebånd trevlet op nogle gange, så stoffet er helt porøs. Jeg har fået testet tvillingenålen, og den virker efter hensigten, desværre driller den stadig lidt, når trådene vikler sig ind i hinanden.

En simpel, hvid t-shirt til Anders, som desværre fik for stor udskæring
Og det er blevet til et hurtigt tørklæde, hvor jeg fik lejlighed til at teste sømfolder-trykfoden, som jeg fik forhandlet med i prisen af symaskinen.

Simpelt og lidt rustiskudseende tørklæde.

Stoffet er i det nye katalog fra Stof2000, og i city syd, var der en, der købte det sidste af rullen, og jeg blev derfor inspireret til også at lave et lille tørklæde. Inde i byen havde de mere, og jeg opdagede at der lå et stykke i den størrelse, jeg ville have, som var klippet af, så det fik jeg til en restpris (33 % nedsat = små 32 kr), så det er ok. Tørklædet er ca. 60 cm bredt og 145 cm langt.

Sidste projekt er en hurtig sommertop, igen tegnet efter mønster på en lignende i skabet. Jeg har prøvet at lege med at lave smock, men det vil ikke helt. Den laver det ikke automatisk og man skal selv hive i elastiktråden bagefter – og derved bliver det ikke så pænt og man risikerer nogle sting går op. Men det kan da lade sig gøre.

Sommertop med smock-ærmer

Anders spurgte mig om jeg stadig er tilfreds med min symaskine, og påmindede mig om, at jeg stadig har 2 måneder tilbage at bytte maskinen i; så man kan få en større. Men det er bare så mange penge, og indtil videre kan den jo det meste af hvad mit behov er, bevares, der er nogle ekstra bekvemmeligheder ved en Pfaff eller anden. Nu får vi se, indtil videre syr jeg på Bernetten :)

Jeg er nemlig snart færdig med en hvid top, eller den er færdig, men jeg vil lige prøve at pynte den lidt, billede følger senere.

Og så har vi fået smagt på karsen, ikke dårligt, og til 1,75 kr for en pose frø kan det bestemt betale sig at lave sin egen karse :DIngen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*