Årets første rabarber og kagebytningsaften


I fredags var vi som sagt hos svigerforældrene og her fik vi lidt af deres første rabarber i haven – hvor jeg dog elsker rabarber. Der var så vi kunne få 6 stilke rabarber med hjem, og det siger man ikke nej til. Så der gik lidt rabarber i den.

image

Det er dejligt at se skoven være så frodigt, det er længe ventet. Og sikke en masse skovsyre, vi kunne finde, et helt tæppe.

image

I dag (24. april) var vi en lille tur ude i skoven for at samle lidt af hvert – lidt ramsløgsblade og en god håndfuld knopper til syltning, men også lidt skovsyre. Hvor er de bare fine, de der kløverlignende planter og så med deres søde små blomster.

image

Aftensmaden var allerede planlagt, men lidt skovsyre til pynt løfter virkelig retten, om ikke andet, så udseendemæssigt.
image

Aftensmaden blev en rabarbermarineret svinebryst med nudelsalat.

Rabarbermarineret svinebryst med nudelsalat

Sikke dog en dejlig ret, som bestemt kan anbefales, sådan lidt mere i det asiatiske hjørne – marinaden indeholdt nemlig udover rabarber også en god håndfuld ingefær og soja sauce.  Opskriften er fra Claus Meyers Almanak, og da vi ikke lige kunne opstøve en pomelo på en påskesøndag røg der nogle grapefruit i.

Årets første rabarber

Og mens vi er i rabarbertemaet, så skulle årets første rabarber jo bruges fornuftigt, så hvorfor ikke lave kager af dem. De blev faktisk ret gode, men desværre kan jeg ikke tage æren for dem, som bloggeren Edith fra No Ordinary Cake ellers har rost sådan.

Og det er faktisk en sjov historie, hvor hun fik smagt dem. Jeg har siddet og beundret hendes kager, og i dag var der kommet, den sødeste påfugle-cupcake på bloggen, da hun deltager i en konkurrence. Og jeg synes jo det så lidt ud som vores køkken. Faktisk gik der ikke længe før, jeg fandt ud af, at vi boede meget tæt på hinanden; hvilket jeg fik bekræftet ved en mail.  Mens jeg stod og var i gang med kagebagningen, de var næsten færdige ringede det på døren. Der stod Edith med påfuglecupcaken i hånden og nænnede ikke selv at slagte fuglen.

Foræret påfuglekage

Jeg tog meget pænt imod den, og skal også lige samle mod til at få gjort en ende på det stakkels kræ. Nogle minutter efter gik jeg så ned til Edith med 2 muffins lige fra ovnen, og det vagte vist glæde :)

Men jeg kommer gerne med opskriften, så andre også kan nyde disse dejlige kager.

Rabarbermuffins med kokos

Som lovet opskriften.

Årets første rabarber og kagebytningsaften

Mængde: 6 store eller 10-15 mindre muffins

Fra Claus Meyers Almanak

Ingredienser:

2 stilke rabarber
2 spsk rørsukker eller almindelig
100 g blødt smør
200 g rørsukker eller almindelig
3 æg
100 g hvedemel (jeg brugte TIPO "00")
50 g kokosmel

Fremgangsmåde:

Skær rabarber i ½ cm tykke skiver og læg i fad eller på tallerken og drys med sukkeret. Lad det stå og safte i 15-20 minutter. Meget passende mens ovnen varmer til 180 grader.

Pisk smør og sukker glat og tilsæt ægget et af gangen. Tilsæt først det næste æg, når det forrige er helt integreret. Pisk hvedemel og kokosmel i. Vend derefter rabarber i og hæld i muffinsforme.

Claus Meyer laver nogle mindre og siger, de kun skal have 15 minutter. Nu lavede jeg kun 6 i nogle store Eva Trio Muffinsforme og de skulle altså have en 20-30 minutter for at blive færdige. Så det er en god idé er tjekke ofte til dem med en lille pind eller kødnål, indtil dejen ikke er fugtig.

Tip: Nyd dem lune med evt. lidt creme fraiche til eller flødeskum. Men de er nu også gode bare for sig selv.


Efter at have taget mig sammen, måtte den stakkels fugl af med livet, den stod og smeltede og selvom jeg var godt mæt skulle den smages. Det er dog for voldsomt at vise billedet :D
Dejligt cupcake og sikke det farver, jeg havde ikke lige regnet med en blå tunge haha.
Resten står i køleskabet til i morgen.6 kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*