Glaskursus


Så blev vores kunstværker færdige og bragt til virksomheden, hvor de resten af dagen stod fremme til en lille fernisering.

I mandags var jeg sammen med nogle kollegaer (nogle var også om tirsdagen) til glaskursus i ca. 3 timer hos Helle E.

Hun startede med at introducere os til, hvad vi skulle gøre; hvordan vi skærer og hvad vi ellers kan pynte vores glas med – men det var anbefalet at lave noget, der var firkantet eller trekantet, når de fleste af os var helt nybegyndere.

Helle instruerer os.

Der var kun 4 skærestationer og vi var 10, så der kom lidt kø. Men efter udskæringen af glasset fandt vi hurtigt et lille sted, hvor vi hver især kunne stå at pynte vores glas. De fleste lavede små mænd, mens jeg kastede mig over et billede og så nåede jeg senere også et lille fad.

Jeg dekorerer løs :)

Ovenfor (desværre et sløret billede en kollega tog) er jeg i gang med at dekorere mit billede – jeg har ikke rigtig noget idé om hvad det skal være – jeg prøver bare lidt af hvert.

Her er så nogle af de færdige værker, der blot venter på den 800 grader varme ovn tændes. Mit ene værk er det næstøverste til venstre.

Nogle færdige værker

Det blev som sagt til 2 værker fra min side.

Resultat af glaskursus

Det første var det føromtalte billede, som består af 3 lag 3mm glas med alt fra metalstykker, sølvpapir til farvet pulver og små stykker af glas til at give struktur og farve.

Et lille billede med 3 lag glas

Det andet, som jeg hurtigt fik lavet, og jeg syntes jeg havde målt rigtigt (men det var for stort, så måtte finde en anden form), var et lille fad, som jeg egentlig regnede med var dybere. Støvet hvidt pulver er lagt på almindelig vinduesglas og en masse små perler er fordelt udover. Fik ellers advarslen at det måske kunne sprænge fordi perler var for tæt – men det gik sørme.

Støvet hvidt fad med perler

Det var meget sjovt at prøve, og måske bliver man fristet til at komme forbi engang til hendes åbent værksted, hvor man betaler for materiale og tid i biksen.



Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*