Brylluppet – Aneta og Michał


Så kom dagen endelig til brylluppet, og der var gang i den allerede fra morgenstunden. Jeg skulle til frisør sammen med min mor for at blive klippet og få sat hår (krøller). De havde jo troede dagen før at jeg må have været en retarderet pige, for min mor sagde til dem at jeg kom men at hun også kom med fordi jeg ikke kunne polsk “sikke en datter” havde de svaret. De troede jo nok min mor boede i Polen og havde en datter, der slet ikke kunne polsk. De fik det vist forklaret til dem senere. Nå i hvert fald havde de vist også troet, det var mig, der skulle giftes, og det skulle man da også næsten tro, for på et tidspunkt var der 2 i gang med at føntørre mit hår (en i hver side) og 3 unge piger stod bagved og var ivrige efter at give frisøre klemmer, spænder og sådan (de var nok under oplæring). I hvert fald fik et stort hår og blev pakket i pose, da det regnede udenfor – dum så jeg ud med den pose over hovedet.

Nu med krøller

Det var en rigtig billig tur til frisøren, jeg fik vasket hår, klippet og sat og min mor fik vasket og sat og det kostede os ca. 210 kr samlet :) Hvis vi havde sådanne priser herhjemme var det jo ligefør man ville blive klippet hver uge :)

Vi får os alle lidt pølser inden det går løs.

Nå vi kom tilbage til min familie og spiste lidt pølser for at få lidt i maven inden vielsen. Fotografen skulle snart komme og tage billeder af min kusine, Aneta, mens hun får kjolen på og ellers bare følge dem hele dagen igennem. Min kusine havde været til frisøren kl. 7 så hun var lidt træt.

Min kusine Aneta

Vi satte os op i min fætters lejlighed, hvor min mor overnatter, indtil det var tid at skifte tøj. Fotografen var kommet og Aneta var kommet i bryllupskjole. Sikke fint, sådan lidt japansk men så alligevel ikke 100%. Det er nok svært at se på disse billeder, men når billederne fra fotografen kommer skal der helt sikkert nogle på bloggen.

Jeg syntes det var morsomt at gommen kommer 2 timer før vielsen med blomster til Anetas mor og spørger Anetas far (min onkel) om hendes hånd. “Hvad vil du her?” spørger min onkel. “Jeg er kommet efter din datter” svarer Michał. “Hvad vil du med hende?”. “Jeg vil bede om hendes hånd”. Lidt i sidste øjeblik synes jeg, men sådan er det vist tradition. Og så kommer parret ind i stuen og bliver velsignet af begge sæt forældre. Imens pyntes bilen, der skal køre den til kirken; vi skal køre med fotografen.

Så er alle gaver blevet givet og lagt i bilerne. Vi står og venter på at kunne tage af sted

Vielsen starter kl. 13. Da vi åbenbart er den eneste nærmest familie skal vi sidde forrest i kirken. Og nu forstår jeg desværre ikke meget polsk mere, så 1 time var lang tid, hvor vi skiftevis skulle rejse og sætte os. Men gift blev de, og når man gik ud af kirken skulle man give brudeparret sin gave. Vi syntes det var et sjovt sted for det gav sådan en prop i kirken. Jeg havde glemt min hjemmesyede bolero på hotellet, så jeg måtte låne et sjal af min tante, da man ikke må have bare skuldre/arme i kirken.

Regnvejr og køligt

Ovenstående billede og forrige er nok de bedste billeder, hvor man kan se mit syede outfit, men jeg satser på der er et bedre blandt fotografens billeder :) Det var en skam det sådan regnede, for det var vist meningen, at vi skulle have smidt med småmønter for brudeparrets fødder når de kom ud. De skulle så samle hver og en, og den der samlede mest ville vist tjene mest eller hvordan var det nu. Men det blev droppet, men kjolen var nok også blevet helt sort.

Laden indeni

Det var i en lade godt 25 km væk fra Gliwice, hvor festen skulle holdes. Billederne er før festen, hvor de var i gang med at bringe drikkevarer og pynte op; min onkel må have været med. Det var hyggeligt, men sikke koldt, for dørene blev tit begge åbnet så det trak ind. Vi fik meget traditionelt polsk mad, og vodkaen stod på bordet fra starten. Jeg fik drukket en del vodkashots, men da jeg næsten kun fik vodka bevirkede det, at jeg ingen hovedpine havde bagefter, hvor var det dog skønt :)

Den ene side af laden.

Da brudeparret ankom fik vi alle et glas champagne med et jordbær på, og det skulle altså bundes! Brudeparret fik 2, der var bundet sammen med et bredt bånd. De skulle drikke, kaste det over skuldrene og så ellers i gang med den første ægteskabelige pligt sammen, nemlig at feje det op.

Der følger flere billeder, når eller hvis jeg får nogle billeder, som fotografen tog; er lidt spændt på at se dem.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*