Weedy Sea Dragon


Søndag den 10. februar stod den på dykning. Jeg havde i fredags bestilt 2 dyk i Melbourne ved Portsea til os. Da vi ikke havde dykket i Melbourne før skulle vi havde en guide/dive master med, men det var heldigvis ikke så slemt med prisen, når vi delte guiden mellem os. Hovedgrunden til vores dykkersøndag var både at komme lidt i træning igen med dykningen men også for at se havdragerne, Weedy Sea Dragons (der findes også en endnu sjovere en, en Leafy Sea Dragon, men den er mere sjælden).

Jeg spurgte kort vores guide om dragerne, og han sagde det bedste sted var ved molen/stranden, og at vi efter dette dyk kunne tage et dyk der inden vores næste dyk. Det var kun 3-4 meter dybt, så det ville svare til et langt sikkershedsstop. Han regnede med vi havde luft tilovers efter det første dyk. Dykket “Portsea Hole” var en slags væg med svampe og koraller. Der var en del liv, men selvfølgelig slår det ikke Great Barrier Reef, men det var bedre end Sydney. Det er alligevel lidt svært at sammeligne med Great Barrier Reef, da det er meget anderledes, alt fra bund, temperatur og dyreliv.

Vi havde ikke noget ekstra luft tilbage, faktisk havde jeg kun reservemængden på 30 bar, men vi besluttede at købe en ekstra tankfuld luft til ca. 42 kr per person. Efter en frokost bestående af meget omhyggeligt lavede wraps (og jeg mener virkelig omhyggelig og perfekt – det tog meget lang tid for ham at lave dem) og en lille pose chips til deling var det tilbage til dykkerbutikken. Her spurgte vi 2 gange om ekstra luft, og det var først anden gang vi fik noget. Men det underlige var, at de ikke forlangte penge for det; gratis luft er godt.

På med udstyret igen; hader at tage våddragt på, men den varmer godt, og vi havde en hue på også, så det hjalp. Vandet var faktisk varmere end i Sydney, så det var ikke galt. Ned til stranden og så bare vade ud i vandet. Vi snorklede rundt et stykke tid, for at spare på luften, men når man er så lavt så holder det selvfølgelig længe. Selvom man kan finde nogle teg, man kan give hinanden under vandet, er det svært at få kontakt med hinanden, også selvom man er lige ved siden af hinanden. Det er ikke altid nemt at få fat på hinandens finner, så vi vil nok overveje at få fat i sådan en lille tingest, man kan sætte på tanken, som når man løfter og slipper den, laver den en lyd, der kan høres. Det er især praktisk, hvis man vil vise hinanden noget, som jeg gerne tit har villet, men Anders er altid så langt foran; jeg undersøger gerne nøje omgivelserne ;)

Det var først da vi svømmede lidt væk fra molen, at vi så weedyen, faktisk to på hvert sit sted. Det er nogle meget underlige, men fine dyr. Jeg har længe undret mig over, hvordan den kan bevæge sig og holde sig oppe med de små finner. Løsningen er, bogstaveligt talt, at følge med strømmen. Endnu et dovent dyr i Australien. Vi fulgte dem længe, og ville faktisk gerne have brugt mere tid, men vi tænkte vi hellere måtte komme op, selvom vi havde en del luft tilbage. Og det var faktisk godt nok vi gjorde det, for klokken var blevet mange, og vi havde ikke meget tid til det sidste dyk.

Men vi nåede da frem til båden til tiden. Det var meningen, vi skulle have dykket ved Dragon’s Lair, men på grund af vejret (som jeg ellers syntes var fint) blev det til et Rib Drift Dive. Et drift dive betyder, at man er en gruppe mennesker, der alle holder fast i et reb. Man skal så uden at gøre det store glide med strømmen, men prøve at holde sammen og i samme højde. Det var ikke helt nemt altid, at holde sig positivt flydende og ikke at sparke for meget med benene. De to andre vi var med, var i hver sin ende af rebet, og især den ene syntes at bestemme det hele. En englænder, der var flyttet til Australien og som havde den grimmeste og ikke ret mandlige tatovering, jeg har set, et stort blåt og hvidt snefnug, hmm. Han var lidt efter os der i 10 meters dybde, for vi måtte åbenbart overhovedet ikke sparke med benene, selvom han gjorde det. Det var sjovt nok at prøve lidt forskelligt, men vi ville nu gerne have dykket alene, uden at andre skal bestemme, hvad man skal.2 kommentarer »

 • Nils Olsen siger:

  Har med stor fornøjelse læst din blog – mange spænende iagttagelser.
  Ønsker også at se Weedy Sea Dragons – hvem dykkede I med?

 • Dorte Klerke siger:

  Hej Nils
  Vi dykkede med Dive Victoria. Jeg kan se de har ændret deres hjemmeside, nu kan man faktisk se deres priser. Men faktisk var det jo, det dyk, vi selv foretog ved molen, hvor vi rent faktisk så Weedy Seadragon. Så lej udstyret og vandr ned fra stranden i vandet. Man kan nu også se lidt ved at snorkle (som nogen gjorde), men selvfølgelig kan man ikke komme helt så tæt på.
  Det glæder mig, du har fået noget ud af og synes om min blog; tak.

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*