Anders’ fødselsdag


Det var ellers meningen, jeg skulle lave den helt store 3-retters middag, men efter et enkelt mislykket forsøg på desserten, som jeg havde startet er par dage før, opgav jeg. Jeg tror jeg havde gabet over for meget, og var også blevet lidt stresset. Desuden synes Anders noget af det, jeg havde forberedt lød kedeligt. Så jeg bestilte bord til os; heldigvis havde jeg ikke købt så meget ind til middagen.

Vi valgte forskellige retter både til forret, hovedret og dessert. Forretterne var gode, og jeg fik endda smagt et lille stykke oliven hos Anders. Selv havde jeg valgt zucchiniblomsterne, der var fyldte med feta. Det smagte fint, men blev hurtigt lidt for fed. Hovedretten, ja lad mig bare sige, at jeg var uheldig. Anders valgte noget lam, hvilket jeg normalt plejer at vælge, men jeg tog en steak. Anders ret var fremragende, men min, tjah det lignede en kulklump; den havde fået lige lovlig meget, men persillepuréen, som var med var fin nok. Heldigvis havde vi bestilt en salat med ruccola, pære, parmesan og citrondressing; den levede heldigvis op til forventningerne. Men den indeholdt jo også den gode australske parmesan, som vi virkelig kommer til at savne. Den smager ikke som de andre parmesaner, vi har smagt, og jeg ville ønske alle kunne smage den. Desserterne, der er ikke rigtigt noget at klage over der, cremé bruléeen var perfekt og mangosorbeten lige så. Så det meste var godt, så rimelig vellykket.

Kiwibær (Kiwiberry).Han slap for kanelen, i hvert fald fra min side, men jeg havde jo også sluppet for det, da det var mig, der blev 25. Vi havde vist heller ikke så meget kanel derhjemme, mest kanelsukker, og det er ikke helt det samme.

Jeg havde nogle dage inden Anders’ fødselsdag købt nogle kiwibær, en krydsning af kiwifrugterne og så ja bær. Det smager fint af kiwi, men er mere praktiske, fordi de spises som vindruer; skallen skal ikke fjernes og den indeholder ikke sten.

Nå ja vi har også smagt andre underlige frugter, blandt andet frugten Longan , der minder en del om Lychee (kærlighedsfrugt), men ikke helt så parfumeret. Den skrælles og indeni er kødet gennemsigtigt, og ligner et øje, drageøje, betyder navnet vist; stenen kan ikke spises. Men det morsomme var, at dem, jeg spurgte på markedet, hvad det var for noget, og hvad det smagte af bare svarede “Longan!”. Nå ok. Men jeg fik da lov til at smage en, før vi købte en lille portion.2 kommentarer »

  • Halina siger:

    Du fik da kanelstænger fra mig.
    Den normale kiwifrugter indeholder ikke sten.

  • Dorte Klerke siger:

    Ja jeg ved godt, jeg fik kanelstænger ;)
    Nej den originale kiwi har ingen sten, men det har mange vindruer, og jeg skrev det var som en slags vindrue bare uden sten.

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*