Larp Gai fra Chiang Mai


Vi har siden, vi har bestilt rejsen til Thailand, fået thairetter på menuen igen. Denne elskede klassisker har vi fået næsten 1 gang om ugen siden da, og hvor havde vi dog savnet den ret – og så skal vi jo faktisk til Chiang Mai, hvor retten kommer fra. Der kommer mere og mere chili i, men i søndags var det nu alligevel lidt for meget for mavsen, men uden chili tror jeg den vil være kedelig.

Larp Gai fra Chiang Mai

Så her kommer opskriften – god fornøjelse.

Larp Gai fra Chiang Mai

Mængde: 2 personer som aftensmad

Ingredienser:

400-450 g hakket kyllingekød (5% er fint)
1 stang citrongræs
3 kaffirlimeblade
3-4 tørrede chillier
2-3 lime
1 bdt. forårsløg
2 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
½ bdt. koriander
1 stort bdt./potte mynte - jo mere jo bedre
2 dl ris

Fremgangsmåde:

Kog risene. Finthak citrongræs, kaffirlimeblade og chilier. Grofthak forårsløg, koriander og mynte. Steg kyllingekød og tag af varmen. Bland chili i, og lad det køle af - kan spises helt koldt eller lunken. Bland sukker, fiskesauce og limesaft sammen og vend med krydderurter og kyllingekød. Server ris til; evt. kan det blandes sammen.

Tip: Nyd det med mælk, hvis det er for stærkt :)Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*