Lagunecruise rundt omkring Aitutaki


I dag var vi på lagunecruise rundt omkring Aitutaki, hvor vi fik set 4 forskellige øer. Vi var faktisk ikke sikre på, om vi blev hentet til cruise for han lød nemlig lidt skeptisk, da vi bestilte for nogle dage siden. Men han dukkede op omkring kl. 9-10 stykker. Men det virkede som om vi var blevet glemt, for alle de andre, der skulle med, var allerede i båden. Pyt bare vi kom med, var det vigtigste. Ham vi bestilte hos var også ham, der stod for hele turen og vores kaptain; Captain Fantastic som han kaldte sig, hehe.

Efter en kort sejltur kom vi allerede til vores første snorklingssted, hvor vi fik set en masse kæmpemuslinger. De må have været en meter eller noget, der største. De havde også en flokfuld babymuslinger i bure under vand, for bedre at kunne passe på dem og undersøge dem. Det andet snorklingssted havde også nogle kæmpemuslinger, men der var flere småfisk. Kaptajnen fodrede også fiskene; her kan der ses en flokfuld sergentfisk.

Mig sammen med en flokfuld sergentfisk ved Aitutaki.Anders og jeg på Maina (Aitutaki) med Honeymoon Island i baggrunden.

Vi kom hurtigt til den første lille ø, Maina. Her blev vi sat af et stykke fra øen, så vi selv kunne traske derind.

En af fuglene på Honeymoon Island, hvor der er et fuglereservat; en slags måge med en sjov lang, rød hale.Vi fik ca. 40 minutter til at se øen, mens han selv sejlede over til Honeymoon Island for at tilberede frokosten. Han havde bedt de 2 par, der var på bryllupsrejse om at finde en kokosnød med spire i, som de skulle tage med over til Honeymoon Island for at plante den; det skulle betyde held, men faktisk var det bare for at få Honeymoon Island mere tilplantet.

Frokosten på Honeymoon Island var overdådig; der var papegøjefisk, donuts (ok virkede lidt malplaceret, men smagte godt), bananer, kokosnød, stjernefrugter, brødfrugtssalat (smagte lidt som kartofler og også samme konsistens) og andre frugter og grøntsager. Et stort tagselvbord; vi spiste af blade med hænderne, og det smagte kanont.

Frokost på Honeymoon Island.Lækker mad og masser af det; frokost på Honeymoon Island.

Godt mætte efter frokosten havde vi 30 minutter til at se øen og ellers bare slappe af, inden vi satte kursen videre mod de næste øer. Imens fik eremitkrebsene resterne af kokosnødden.

En masse eremitkrebs får resterne af vores kokos fra frokosten; de fleste dyr på øen elsker kokosnød.To eremitkrebs, der slås.

Vi fik også set øen, hvor BBC havde optaget Shipwrecked; en slags Robinson, men også øen One Foot Island. Der er en historie bag navnet, men den vil jeg ikke gengive her; selvom vores kaptain under frokosten vældigt fik fortalt historier. Især vandet tæt ved stranden var kanontvarmt, som et spabad. Det var svært at tage sig sammen til at komme op.

Jeg slapper af på en palme.Nogen havde placeret bord og parasol i vandet; nok for at køle af.

Den sidste, vi besøgte var One Foot Island, som efterhånden er meget besøgt; de fleste andre cruiseudbydere holder frokost der. Men øen er ikke så isoleret; der er endda en bar med alkohol og postkort. Vi nød det sidste af cruisen i vandet; der var ikke rigtig nogen, der gad vandre øen rundt.

Captain Fantastic ses i forgrunden til højre.Ahhh afslapning i meget varmt og roligt vand.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*