Nu skal der cykles – med hjelm!


Min cykel i Canada.

Så er der blevet købt cykler og hjelme. Ja herovre er det lovpligtigt at bruge hjelm, så vi skal til at se dumme ud.

Cykellåsene er heller ikke så smarte; en tung klump, der skal låses om cyklen og det cyklen står op ad, for der er ikke støtteben. Jeg har faktisk rimelig hurtigt vænnet mig til, at man ikke kan bremse med benene, man kører bare rundt, men med håndbremserne. Selvom jeg dog foretrækker at have muligheden for at bremse med benene, men pyt. Der skulle være en masse cykelstier, men cykelstier, som vi kender det i Danmark er ikke det samme her. Normalt tænker jeg på en cykelsti, som en sti uden for trafik (sin egen vej ved siden af) og gerne i skov eller i hvert fald på lidt grus. Men her er der store veje, hvor der kører en del biler, men cykler har bare fortrinsret, så man skal stadig være opmærksom på bilerne. En cykelsti kan også bare gå igennem en stor parkeringsplads, så det er ikke et sted små børn kan cykle selv. Vi har indtil videre ikke cyklet så meget, småture og så en tur til markedet. Faktisk er det dyrere med grøntsager end de små grønthandler i nærheden af lejligheden, så det er kun kød eller ting, der er udsolgt andre steder, man skal komme efter.

Handler man i butikkerne er det igen dyrt, medmindre man har et Safeway medlemskort. Det er gratis, men uden er der slet ikke rigtigt noget på tilbud, det er kun til medlemmer. Mælk er heldigvis billigere herovre, ca. samme pris som derhjemme. Nå ja så skal man også vænne sig til, at der er nogle ting, der skal lægges moms til, men grøntsager, mælk og kød skal der ikke ekstra moms; man lærer det nok.

Vores lejlighed er fin, men den var ikke superren, som den vi efterlod i Australien, men ok, der er jo nok heller ikke et krav for at den skal være skinnende ren, når vi skal forlade den; vi lavede i hvert fald heller ingen fejl- og manglerliste. Nå ja de har en kat ved navn Roller, som vi ikke har set så meget til, men den har dog forskrækket Anders ved at hoppe ind af vinduet mens han var på toilettet. Det gad jeg godt have set ;) Det er en kat med masser af pels, orange og ikke helt tynd; den virker nu sød nok.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*