En tur i regnskoven…


Vi startede dagen, i går, med at tage ind til Japan Photo og få taget pasfotos begge to, sikke sur hun var hende der tog billederne. Nå det skulle ikke ødelægge min dag.

Så smuttede vi ned og tog toget til Randers. Vi havde planlagt at tage et smut i Randers Regnskov, og været så ud til at være ok, men sikke det blæste. Vi gik lidt rundt i byen; vi skulle finde noget at spise. Vi kiggede på sko til Anders, men fandt ikke rigtigt noget. Så tog vi ind og spiste på et sted der hed “Go Eat”. Tjah det kostede 38 kr for en rustik sandwich med ost og italensk skinke. Det var ikke det store hit. Osten var vist bare almindelig revet pizzaost; den billige slags. Skinken var da ok. Halvvejs igennem min sandwich fandt jeg en fød mindre flue, ad! Jeg mistede appetitten, men jeg rev et stykke sandwich af og spiste resten; jeg var sulten. Det kan selvfølgelig ikke helt undgås med fluer, men det var stadig lidt ulækkert.

Vi købte lidt ind til i aften; vi havde købt en dejlig lammekølle inden og manglede tilbehøret. Lidt hjemmelavet tzatziki, som vi fik billigere end det skulle have kostet, 200 g til 6 kr ;) Lidt New Zealansk vin til den New Zealandske lammekølle – jeg glæder mig godt nok til New Zealand.

Blå dykkerantilope (Cephalophus monticola).    En hjelmvagtel (Rollulus roulroul).    Slangehalsskildpadde (Chelodina longicollis).

Så kom turen endelig til Randers Regnskov. Puha der var varmt derinde, 34 grader nogle steder og fugtigt. 3 store kupler var der, Afrikakuplen, Asienkuplen og den helt store Sydamerikakuplen. Vi startede fra en ende af, Afrikakuplen. Jeg smider lige et udvalg af billeder, resten kan ses i mit fotoalbum.

Pytonslange.    En kirurgfisk.    En kæmpestor øgle.

De ser bare så morsomme ud de der Slangehalsskildpadder (Chelodina longicollis), det sidste billede ovenfor. Gammel og tandløs stod der ud for skiltet til deres indhegning. Jeg synes det var dejligt, at de fleste dyr gik frit rundt. Man kan komme rigtigt tæt på, og de kan bedre udfolde sig. Til gengæld var jeg meget glad for, at slangerne var noget dovne i det, nu man gik rundt iblandt dem. Der var 2 der gik med store kameraer rundt og fotograferede det hele; de fyldte det hele. De så lidt professionelle ud, og måske var de blevet hyret til at tage billeder; hvem der bare havde et lækkert og ordentligt kamera :D

 Asiatisk dværgodder (Aonyx cinerea).    En rød junglehane (Gallus gallus gallus).    To araer.

Den var så nysgerrig, men også meget hurtig, den odder der hænger der lige ovenover. Den røde junglehane satte sig fint til rette, så jeg var jo næsten nødt til at tage et billede af den, mest jeg blev galet ind i øret fra højre af en anden hane hehe. Og så lige to araer, så flotte. Måske er det er par, de holdt i hvert fald sammen. Senere fik de dog besøg af en blågul ara.

Krokodille.     Træænder i net over krokodiller.    Sikke en pels.

Der var endda flyvende hunde, der frit kunne flyve rundt. Jeg fik da også mine chok, da den fløj forbi mig frem og tilbage. Ellers holdt de sig mest oppe i toppen af kuplen.

Natabe (Aotus trivirgatus).    Springtamarin (Callimico goeldii). Der gives massage.    Springtamarin igen.

Så kom vi endelig til tamarinerne og andre abelignende væsner. De er godt nok søde, sjov og hurtige; i hvert fald de fleste af dem. Det første billede, ovenfor, er en ung natabe. De var virkelig sværre at tage billede af, ikke fordi de var hurtige, men drilagtige. De poserede så flot og reagerede når man fløjtede til dem, men mit kamera er jo ikke så hurtigt så de nåede at kigge væk, da billedet blev taget. Det var letterede med springtamarinerne, selvom de var hurtige, så sad de stille længe nok. Jeg fik endda fodret dem lidt med appelsin fra deres skål.

Gyldenhovedet løvetamarin (Leontopithecus rosalia chrysomela).    Springtamarin - mor og barn.    Så sødt.

Jeg fik også fodret en gyldenhovedet løvetamarin, fyren ovenover. Men den blev bange for springtamarinerne og måtte ikke spise i fred, stakkel. De var også noget grådige. Der var også en lille baby på sin mor. Jeg synes hun ser lidt sur ud hende moren, men de var nu søde nok. Det sidste billede ovenover blev taget ved et held. Jeg så den deroppe, sidde helt almindeligt, og jeg ville bare lige tage et sidste billede. Jeg trykkede på knappen…knirk klick…så var autofokus vist ved at være der…og i lige det sekund som billedet var ved at blive taget, lagde den kære abe sig lige ned og så sød ud. TAK! Så sødt.

På rad og række, træænder.    Springtamarin.    Hellig ibis (Threskiornis aethiopicus).

Træænder på rad og række, hehe. De foretog sig nu ikke det store, men det var jo også ret lummert derinde. Hellig ibis (Threskiornis aethiopicus); det er godt nok ikke en ret pæn fugl, men de kom ret tæt på og var ved at flyve ind i mit hovede.

Rødbuget lemur.    Nej det er ikke kun pels, men rødbugede lemurer.

Så fandt vi dem endelig, på vej ud, de rødbugede lemurer. Det var jo dem jeg mest var kommet efter, men det var lidt skuffende. De gemte sig helt oppe, og de lå bare og så. Vi kunne dog lige få den ene lemur til at kigge ved at fløjte efter den. Men det var ikke længe den kunne holde sig vågen, så den puttede sig ind til de andre. Det ligner bare en klump pels, men der var i hvert fald 3 lemurer. Nå jeg kan jo håbe jeg kan få set dem lidt bedre en anden gang. Vores billet blev i hvert fald automatisk til et sæsonkort, så det var fint nok, for helt billigt var det jo heller ikke. Nu er det jo nok ikke så tit man havner i Randers.

Alt i alt en god regnskovstur, som vi afsluttede med en herlig lammekølle, der blev dækket med en puré af citron, masser af rosmarin, salt og peber og hvidløg. Det smagte himmelsk!Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*