Fødselsdag på M&S


Jeg ville jo egentlig gerne have spist på restaurant Geranium 2 i København, men da det løb op med fly, hotel så valgte vi at tage til vores “stam” gourmet-sted, nemlig Malling & Schmidt.

Mit outfit på dagen, var denne her pink sag, som selvfølgelig var hjemmelavet. Denne gang fik jeg syet efter et mønster, jeg havde købt i Stof & Stil. Egentlig tror jeg, ærmerne ville være bedre med lidt tykkere stof eller stivere, så man bedre kan se dem. Men den passede fint. Halskæden er gaven fra svigerforældrene, og Anders’ armbånd, som man ikke helt så nemt kan se, er også taget i brug. Det er første gang jeg syr efter et mønster fra Stof & Stil, og da jeg stadig er ved at lære, synes jeg ikke opskriften var helt udførlig nok, så til sidst syede jeg, som jeg regnede med, det skulle sys. Fordelen ved mønsteret er, at det allerede er klippet, ulempen er så, at man kun får 1 størrelse, men man dog let kan lave en størrelse mindre eller større. Har også fundet et par tilbudsmønstre, men det er vist mest forår-/sommertøj.

Fødselsdagsoutfittet - selvfølgelig hjemmesyet

Da vi ankom til restauranten havde min mor bestilt champagne til os (forudbestilt, det var jo kun Anders og jeg, der var ude at spise). Dejlig overraskelse.

Vi valgte selvfølgelig deres store menu, hvoraf kun jeg fik en lille vinmenu (3 glas) og Anders smagte lidt – han skulle jo køre hjem. Jeg kan allerede nu sige at dessertvinen, den var bare fantastisk! Denne gang tog jeg ikke billeder af snacks, det ville være svært at få med, og den ene blev serveret i et lille kræmmerhus (fish & chips). Jeg referer i stedet til en blog, jeg fandt (som har været der 10 dage efter gastropassion.dk).

”Strandkrabbe” med havtorn og luftig krabbesky, hed den vist. Dejlig men al for lille ret :)

Første ret

Lækkert brød og det var vist hybensmør. Det er bare godt, men man skal passe på, for det ligger tungt.

Anden ret

Mums et æg med due i, det var sørme lækkert og så med rogn/kaviar, det var simpelthen en god kombination. Men jeg elsker efterhånden pocherede æg eller noget, der minder om det.

Tredje ret

Ørred fra Beersted bæk ”tilberedt over bål” med syrnet fløde og vilde svampe, var den næste ret, og især tilbehøret var lækkert, ørreden var ok, men jeg husker den ikke som noget specielt.

Fjerde ret

Her var der så et lille bål til.

Tilbehør til fjerde ret

Mener det var noget trøffellignende, men jeg kan desværre ikke huske, hvad der ellers var i. Det er ulempen ved at skrive indlægget så lang tid efter. Og jeg fik glemt at gemme menuen.

Femte ret

Her er den så lidt tættere på.

Femte ret, tættere på

Og så til en dejlig skinkeret.

Sjette ret

Mener det var noget vildtkød, måske rensdyr. Det smagte dejligt, men det var nu godt nok portionen ikke var større, for det kan blive lidt for salt.

Sjette ret, tættere på

Vi skulle selv kværne nogle urter, som skulle over retten.

Der skal kværnes krydderier over

Og så kom vi til sprængt andebryst fra ”Venøbugten” med æbler, kål og sennepssauce. En dejlig ret, også selvom der er rosenkål til :) And kan nemt blive for tungt med det forkerte tilbehør.

Syvende ret

Og så endelig til desserterne. Den første var en pære.

Ottende ret

En skal, der skulle knækkes, for at kunne spise den dejlige is indeni. For mig var det for kold, og dermed virkede det for meget som iskrystaller. Meget mild dessert, der ikke gør nogen fortræd.

Knust ottende ret

Den sidste ret hed Apotekerens urtehave.

Niende ret

Vi fik en morter og støder, og så var det ellers med at lægge kræfter i, de næste 2 minutter.

Der skal arbejdes hårdt med morter

Efter vores hårde arbejde, kom de med en kugle is. Dertil var der noget kvædekompot. Det var en anderledes dessert med så mange krydderier, men den smagte så dejlig, at det var det hårde arbejde værd :)

Og så en klat is i

Min mor havde åbenbart et ekstra kort i ærmet, nemlig en buket blomster, hun havde bestilt til restauranten, som skulle afleveres til mig kl. 21.45, hvor jeg er født. Det passede faktisk også ret godt med tidspunktet.

Jeg har fået mine blomster

Det var en træt Dorte, der satte sig ind i bilen på vej hjem. Jeg måtte virkelig kæmpe for at holde mig vågen, men vin, god mad, mørke og bilens rytme gjorde det næsten umuligt. Men jeg syntes jo ikke Anders skulle sidde, som den eneste vågne.

Buketten fra min mor

Og til kaffen, en lille skattekiste af chokolade; “ædler metaller til din kvinde”.

Det søde til kaffen - skattenIngen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*