Boonpak


Så kom vi til Chiang Mai, og dagen hvor vi skulle ud og være elefantpasser for en dag. Jeg havde det lidt skidt, jeg må have spist noget forkert, så det var først, da vi kom op på dyret, at jeg fik det bedre.

Vi blev hentet ved vores hotel om morgenen og skulle køre en lille time til elefantfarmen. Vi fik en lang prædiken om de forskellige steder, der tilbyder elefantridning, og der var mange, der ikke var ok, og at de var bedre. Men så hellige var de nu heller ikke, men det er også svært, for folk vil jo også gerne have billeder og prøve forskellige ting. Men elefanterne så ud til at trives.

At være elefantpasser betyder at man skal gøre alt fra at tjekke om elefanten har det godt, børste og vaske den, og så en ridetur og evt. badetur.

Jeg fik en 17 år gammel hanelefant ved navn Boonpak, og faktisk som den eneste, de andre fik hunner, som ikke har stødtænder. Anders ville gerne have haft denne elefant, men ejeren mente, jeg skulle, og så fik vi da en til vores billede. Og jeg endte med at skulle være frivillig til det hele. Det var i hvert fald en veludrustet elefant, som det tydeligt kan ses på nogle af billederne. Ander fik en ældre dame, en elefant på 42 år, ved navn Maekaepar.

Sådan vinder du din elefants tillid og fodrer den

For at vinde din elefants tillid er mad altid en god idé. Man skal så bede den at åbne munden “Bon”, og tager den imod, er du “inde”. Hvis den trutter (som min gjorde) er du helt sikker. Men tjek lige en ekstra gang.

Fodring af elefant

Sådan tjekker du, om din elefant har det godt

Har din elefant sovet på siden, skal den have mærker efter sand og evt. afføring – en syg elefant sover stående, da den er bange for ikke at kunne rejse sig igen.

Din elefant skal svede ved neglene, så du ved, den får væske nok.

Din elefant skal vifte med ørerne og gerne snabel og hale, og ikke have ørerne stille og udstrakt.

Her står jeg med en elefantbæ

Din elefant skal have skidt mindst 4 gange i løbet af natten, jo mere jo bedre. Desuden skal afføringen være finthakket og ikke have store stykker, og så skal den være saftig og dufte sådan lidt høagtigt.

Værsgo at dufte

Sådan børster du, din elefant

Med en kost af blade er det bare med at gå i gang. Det tager tid, for sådan en elefant kan gøre sig meget beskidt, især toppen, hvor den kaster sand på sig for at beskytte mod solen.

Børstning af elefant

I det mindste hjælper elefanten med at løfte én, så man kan nå det hele. Det er bestemt noget, den synes om.

Meget beskidt elefant

Sådan vasker din du elefant

Igen kræver det stor omhyggelighed at vaske sin elefant, og det bliver til mangt et kast med den lille krukke – hvorfor i alverden er den ikke større, er de klar over hvor stor en elefant er?

Man kan nemt miste overskueligheden med sådan et stort dyr

Har din elefant stødtænder, bør disse slibes med sand.

Stødtænder vaskes og slibes med sand.

Det er med at komme væk i en fart, så snart, du mener din elefant er ren – ellers risikerer, du nemlig selv at blive vasket.

Så skal vi have vores brusebad

Sådan bestiger du din elefant

Der er 3 måder, man kan bestige sin elefant på, jeg var så heldig, at min elefant kunne alle metoder. Man kan enten hoppe op over hovedet på den, bestige den overhovedet med hjem af elefanten selv (den løfter dig op, hvis du står på dens ben, min løftede nu ikke så meget). Og ellers kan du klatre på siden af elefanten.

Nonlong

Næsten oppe

Husk at vende dig, hvis du bruger denne metode :)

Oppe

Sådan svømmer du med din elefant

Pas på du ikke bliver væk imellem alle de elefanter. Det er tunge dyr, men de er mere bevidste om, at man er der, når man ikke er i vandet, her ruller de bare rundt og leger.

Badning med elefant

Badning med elefant2

Sådan taler du til din elefant

Bon = open mouth (useful when feeding)

Pai = go

How = stop

Nonlong = lay down/sit (usefull when mounting or getting off your elephant)

Look = get up/rise

Yana = don’t do that/bad boy/girl

D.D = good boy/girl

Toy = back/reverse

Maa = go (say while pulling ear)Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*