Lake Louise og Plain of Six Glaciers samt Moraine Lake


Vores sidste hele dag i Canadian Rockies. I dag er vi taget til Banff National Park til byen Lake Louise, der har et sø af samme navn. Det er ved denne sø, vi skal vandre ca. 18 km.

Lake Louise.Os begge ved Lake Louise.

Her er vi så fotograferet ved søen; tak til den fremmede hehe. Sikke en flot sø, jeg elsker de der gletschersøer. Gletscheren kan ses i baggrunden.

Big Beehive, der ligger på Iceline Trail.Lake Agnes.

Det første billede er bjerget Big Beehive set fra Mirror Lake. “Under ingen omstændigheder skal jeg derop” gjorde jeg klart overfor Anders. Det næste billede er taget ved Lake Agnes. Jeg var faktisk ved at give op og vandre tilbage sammen med Karina og Jakob, der havde ondt fra vores vandretur i går. Men blev alligevel lokket med videre, da toilettet jo lå den vej.

Lake Agnes med udsigt ud over bjergene.Jordegern vs. Dorte.

Jeg er begyndt at tage bedre billeder, hvilket har betydet, at det nu er mig, der mest slæber rundt på kameraet og tager billeder. Et af vores yndlings er det første billede ovenfor. Det var nu lidt tilfældigt, at det skulle se så perfekt ud, som fra vores vandretur, næsten helt symmetrisk med bjerget (Big Beehive). Ja på det andet billede er jeg i gang med at snøre mine sko lidt bedre, mens et jordegern overvejet sit næste skridt.

Lake Agnes oppe fra.Mig oppe på toppen af Big Beehive (store bikube). Lake Louise ses i baggrunden.

Lige et billede mere af Lake Agnes. Det næste billede, ja jeg er så alligevel kommet op på the Big Beehive, som jeg under ingen omstændigheder skulle op på, men vi regnede med stien gik forbi den. Puha det var nogle lede switchbacks, men alligevel kom jeg forholdsvist hurtigt op på toppen. Udsigten var også kanon, og det er Lake Louise med lukushotel, der ses i baggrunden.

På vej til gletscheren.Tehuset ved gletscheren.

Sidste stykke på ture, inden vi skulle nedad igen, var turen hen til gletscheren eller rettere de 6 gletschere. Vandreturen hed jo the Plain of Six Glaciers. Igen var det ikke meningen, at jeg ville gå hele turen, men nu syntes jeg, jeg lige så godt kunne gå det sidste. Vi havde ikke så meget tid, da de små (Karina og Jakob), jo sad og ventede nede ved søen på os. Så vi satte det lange ben foran. På vejen derop hørte vi 3 sneskred. De fleste troede bare, det var torden, men jeg fik hurtigt øje på i hvert fald et af sneskreddene. De andre må have været bagved. Desværre så Anders ikke sneskreddet, han var også for langt foran. Men sikke det larmede, og det blev faktisk ved et godt stykke tid. Vi fandt senere ud af, at Karina og Jakob også havde hørt noget, der lød som torden. Utroligt så højlydt. Nå vi kom op til det andet tehus, men besluttede ikke at gå helt hen til gletscheren pga. tidsmangel og de mange sneskred. Vi for nedad igen.

Uvejret tager til over Lake Louise. Lukushotellet ses i baggrunden.Bjergtop ved Lake Louise.

Uvejret trækker op over Lake Louise. Her kan luksushotellet bedre ses. Det var sjov så hurtigt vejret det skiftede. Vi nåede at køre væk inden det regnede. Vi så faktisk også en god håndfuld, der var i gang med at klatre på de nærliggende bjerge. Det så noget stejlt ud.

Karina og jeg på toppen af Moraine Lakes rockpile.

Sidste lille stop var ved Moraine Lake; endnu en gletschersø. Her måtte vi klatre op ad en håndfuld sten, der så ud som om de bare var blevet læsset af en lastvogn. Det var ikke så svært at komme op, men lidt sværere at komme ned igen. Der var en del der fik våde fødder og ben, fordi de troede de kunne stå på de træstammer, der lå i vandet, som man skulle over inden man kunne begynde opstigningen af stenene. Nedenunder kan man se vores forsøg på at komme ned igen.

Her er vi på vej ned igen; ikke lige den mest velholdte vandretur.

Dagens kanone spørgsmål var nok det, jeg blev stillet ude på toilettet “What’s the attraction?”. Jeg var noget forbavset. Så forbavset at jeg ikke regnede med hun spurgte mig. Hun måtte da lige spørge om, jeg kunne engelsk og så spurgte hun igen.  Øhh naturen? Hun var nu ikke helt lille, så hun var nok ikke vant til at vandre eller gå så meget. Hun kunne ikke se, hvad folk så i stedet altså udover søen og det luksus hotel, der var. Hmm hvad svarer man til sådan et spørgsmål? Snakkede om vi havde været oppe at se gletscheren og flere søer. Er der en gletscher? Var det næste spørgsmål. Det ville hun fortælle sin mand, og ville lige vide, hvor langt der var, hmmm 9-10 km lol. Altså det er da meget nemt at se gletscheren bare fra søen. Helt klart en kvinde, der var blevet trukket herop mod sin vilje, og virkelig ikke er fascineret af naturen.2 kommentarer »

  • Halina siger:

    Fantastisk natur. Aj oj uuu hvor er der flot, der hvor I er. Det tog næsten pusten fra mig. Det er som om der kommer frisk kølig luft fra skærmen. Og I har oplevet det uden skærm, direkte. Igen fantastisk. De ved i Canada, hvor de skal lave de turistruter.
    Sådanne oplevelser må sætte spor i sjælen. Det skulle ikke undre mig, hvis i er blevet inficeret med en virus – rejser.

  • Dorte Klerke siger:

    Ja det var fantastisk. Og man fik alt, lidt vandfald, søer og gletchere, men man må også arbejde for det; vandre en del for at se det smukke. Ok søen kan man se, bare man kører til den, men ikke resten.

    Ja vi glæder os også til at komme tilbage til området, Canadian Rockies. Vi kommer dog ikke tilbage til Lake Louise og omegn, men der er så meget flot at se, så 1 uge er alt for lidt ;)

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*