Tyttebær- og hvid chokolademuffins


Endelig en opskrift, hvor man kan bruge tyttebær til andet end syltetøj. Denne dejligt muffin er både frisk, syrlig og sødlig. Opskriften er oprindeligt fundet lige her. En stor batch er blevet lavet til at tage med på arbejdet i morgen.

Tyttebærmuffins

Tyttebær- og hvid chokolademuffins

Mængde: 6 muffins

Ingredienser:

50 g smør, stuetemperatur
70 g sukker
1 æg, stuetemperatur
130 g mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/2 dl kærnemælk
100 g tyttebær, frossen eller frisk
100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Varm oven til 180 grader.

Pisk æggene let i en lille skål. Sigt mel og bagepulver sammen og sæt til side. Hvis ikke allerede chokoladen er i små stykker, skæres de i små tern. Lad nogle blive tilbage til dekoration,

I en stor skål piskes smør og sukker med en elpisker indtil det bliver hvidt. Dette trin er meget vigtigt, vær derfor sikker på at piske nok. Det tager ca. 5-10 minutter

Tilsæt æg til smørblandinden lidt af gangen og pisk godt indtil luftig og glat.

Tilsæt kærnemælk og rør sammen. Vær ikke urolig, hvis det skiller, det hele løser sig, når melet og resten af ingredienserne kommer i. Tilsæt de tørre ingredienser, tyttebær og chokolade. Rør med dejskraber eller træske indtil de tørre ingredienser er lige præcis blandet sammen med de våde. Pas på ikke at røre for meget.

Fordel muffinsblandingen i forme og put lidt hvid chokolade på toppen.

Bag i 20-25 minutter, tjek muffins med en kødnål eller træpind om de er færdige - der skal ikke hænge dej ved. Hvis de ikke er så tjek efter hvert 5. minut indtil de er færdige.

Lad muffins køle af.3 kommentarer »

 • Xanita siger:

  Hej Dorte

  De muffins ser lækre ud. Og noget fint strik du har fået lavet.

  Jeg har lige et spørgsmål mht. din blog – jeg følger dit rss-feed i Google Reader, men der kommer sjældent indlæg fra dig – men så kommer der 5-10 stykker ad gangen. Denne gang var det første indlæg jeg læste det med vandfaldene i Norge. Jeg kan jo se du har skrevet indlæggene for længe siden, er det fordi du først offentliggør dem nu, eller er det teknikken der driller?

  Mvh. Anita

  • Dorte Klerke siger:

   Hej Anita
   Det er lidt pinligt, men jeg har bare ikke haft tid til at opdatere bloggen, så det er først nu, jeg har udgivet indlæggene – tænkte, at da jeg fylder år i morgen, at nu måtte jeg hellere få opdateret bloggen. Troede egentlig ikke, der var nogen, der fulgte med ;)

   • Xanita siger:

    Ville også bare være sikker på det ikke var mig den var gal med ;-) Har oplevet det et par gange fra din blog.

    Jeg er heller ikke blevet færdig med at skrive om da jeg var i Australien – og det er kun lidt over 5 måneder siden jeg kom hjem ;-)

    Tillykke med fødselsdagen i morgen. Håber Anders forkæler dig lidt ekstra.

    Mvh. Anita

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*