Fasanrillette


Jeg havde lovet nogle kollegaer at give dem opskriften på fasanrillette (så kunne andre også få glæde af den – opskriften er fra Meyers Almanak), nu den ene solgte mig nogle billige fasaner (25 kr/stk, ikke dårligt), som hans jægerklub havde skudt – så der ligger lige nu 4 dejlige bæster i fryseren.

Fasanrillette

Mængde: 8 personer

Ingredienser:

2 rensede fasaner
1 spsk rapsolie
2 gulerødder
2 løg
havsalt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
5 kviste timian
1 flaske mørk øl
1 dl æbleeddike
7 dl vand eller bouillon

Fremgangsmåde:

Gå fasanerne efter for fjerrester og fjerstubbe, og tør dem indvendigt med lidt køkkenrulle.

Skær fasanerne i mindre stykker (lår og bryst), og brun stykkerne i lidt olivenolie i en varm stegegryde.

Ordn gulerødder og løg, skær begge dele i grove stykker, og smid dem ned i gryden til fasanen, krydr med salt og peber, og lad grøntsagerne brune med i et par min.

Tilsæt hele fed hvidløg, timiankviste, øl, eddike og bouillon, kog op, og lad det simre på lavt blus under låg i 45-60 minutter, indtil kødet er helt mørt.

Tag fasanstykkerne op af gryden, og sæt dem på et skærebræt, og kog så bouillon og grøntsager ind til 1/3. Pluk imens kødet af fasanen, og kassér skind og ben - vær iøvrigt meget opmærksom på de grove sener, som findes i lårene, det er vigtigt, at de bliver fundet og kasseret. Tjek også, at der ikke er nogen hagl i kødet.

Kom kødet ned i gryden igen, og smadr kød og grøntsager let med et piskeris, så bouillon, kød og grøntsager går i forbindelse med hinanden og bliver til en blød og rustik rillette.Timianstilkene fiskes op, hvis de er genstridige.

Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike, og kom rilletten på tætsluttende patentglas, hvor den kan holde sig 30-40 dage i køleskabet.

Servér fasanrilletten med ristet rugbrød og syltet græskar/syltede grønne tomater/syltede kantareller eller lignende syrligt til, som en lille forret eller frokostret. Som aftensmad kan man yderligere servere noget salat.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*