Så må foråret gerne snart komme og blive


Jeg har nogle planter, der gerne vil have mere plads. Jeg begyndte så småt d. 10. marts at plante frø i spirekasser, og lad mig bare sige, de havde sgu travlt de kære frø. Her den 28. marts har jeg plantet dem om til spirepotter og smidt nye frø i “drivhuset”. Det varer vist ikke længe til også spirepotter er for små til de kære gevækster, og de skal ud i den “hvide verden” = højbedet på altanen. Men selvom nogle af dem nok er mere hårdføre end andre, vil jeg meget gerne have at nattefrosten forsvinder. Nej de store krydderurter er købte, så heldig har jeg alligevel ikke været med at få dem til at gro med lynets hast.

I år er der også store planer, jeg skal ikke have så mange blomster i højbedet og slet ikke nogle, der bliver så gigantiske som sidste år – det var jo slet ikke til at komme forbi højbedet sidste år (se selv her – og det var ikke engang det værste billede, det var vokset meget mere siden billedet).

Indtil videre er der sået

Grøntsager

 • bredbladet persille (mangler lige at få fat i kruspersillen)
 • salvie
 • egebladsalat
 • pluksalat (eller salat pluks, som vi så de kaldte det i et havecenter i Aarhus)
 • koriander
 • ruccola
 • purløg (faktisk er den kommet godt udenfor fra sidste år, men det må gerne være mere tæt)
 • kørvel
 • dværgbasilikum (den viser dog ikke noget liv denne gang, sidste år gik det ellers super, så jeg skal nok have prøvet igen)
 • ærter (skal kun bruges til spirer)
 • ramsløg, men dog fra potte, som jeg fik af vores kok på arbejdet – de må af hygiejneårsager ikke have jord i køkkenet

Blomster

 • Pelargonier
 • Rød hør
 • Passionsblomst (tror der efterhånden er lidt liv, men de skulle også tage lang tid om at spire)
 • Løvemund (ikke sikker på om der måske endelig er kommet lidt liv)
 • Streptocarpus (jeg elsker de blomster, og jeg har bestilt frø og planter hos et engelsk firma, indtil videre havde de kun sendt frø + den bog, jeg havde bestilt, da de gerne ville vente lidt på at det blev lidt lunere inden de sendte. Frøene er simpelthen så små at det krævede et vågent øje kun at få fat i 1-2 frø)

I år er planen at “nøjes” med 2 tomatplanter, 1-2 chiliplanter og ikke 9 som sidste år.

Ih jeg elsker altså planter, det spreder så meget liv, i hvert fald når de er sunde og raske. Sidste år gik der larver i højbedet, fy føj.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*