Eskapader på to hjul


Det er en god idé at opleve området omkring Ubud på cykel. Det står også i guidebøgerne. Hvis man vel og mærke véd, hvor man skal cykle – for det kræver en god portion dødsforagt at føre sig frem med to hjul og pedaler langt de fleste steder. Heldigvis er der operatører, der kan hjælpe én med at finde gode steder at cykle. Der er faktisk rigtig mange sådanne operatører, og de tilbyder allesammen nøjagtig det samme produkt bestående af følgende: 1 stk besøg på en kaffefarm; 1 stk morgenmad nær vulkan; 1 stk cykeltur ned ad bakke; 1 stk autentisk balinesisk frokost. Vi valgte at ta' med operatøren 'Halo Bike Tour': fordi det var billigt, og fordi det lød smart.

Vi blev hentet på hotellet klokken 8:15 og fragtet fluks til den såkaldte kaffefarm. Kaffefarmen havde ikke ret meget med hverken kaffe eller farm at gøre; det var en have anlagt til ære for turister. Vi stødte ganske vist på noget, der engang havde været kaffe – indtil det kom i kløerne på den botaniske ristemester, som vist havde ristet på den samme portion kaffe i et par uger, efter farven at dømme. Efter rundvisningen i haven var der prøvesmagning af te og kaffe tilsat mærkelige aromaer. Begejstringen ville ende tage. En fotogen kat i en kasse var et lyspunkt. Katten befandt sig ved den massive souvenirbutik, som besøget i haven naturligvis sluttede ved.

 

 

Det blev til en temmelig sen morgenmad ved vulkanen, for klokken var omkring 11. Morgenmaden var nogle halvslatne indbagte bananer, men udsigten var fortrinlig! Vi begyndte at bekymre os om, hvorvidt der overhovedet var en cykeltur inkluderet – udflugten skulle efter planen slutte ved 15-tiden, og vi havde også den autentiske balinesiske frokost til gode. Den var velsagtens lidt over 12, da vi langt om længe skulle på de tohjulede. Turen på godt 20 kilometer ned ad bakke var faktisk rigtig god, og den latente surhed ovenpå den noget sløv start forblev latent. Grebet af gentagne gennemstrømninger af godhedsfølelelse over vores klimakorrekte og økologiske transportform besigtigede vi både rishøst og balinesiske landsbyer, til vi blev helt runde i hovederne. Efter en meget sen og meget glimrende autentisk frokost i nok et autentisk balinesisk hjem blev vi kørt tilbage til Ubud.

 

 Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*