Pemuteran


 

'Pemuteran' lyder som navnet på en stor øgle eller måske et helligt skrift. Det er det ikke. Det er navnet på en kyststrækning på det nordvestlige Bali, hvis primære attraktion er manglen på attraktioner – i hvert fald oven vande. Under vandet er den nærliggende Menjangan Island en berømmet dykker- og snorkeldestination, og da også den primære grund til vores 3 nætters visit på disse kanter. Vi var ikke specielt forelskede i selve Pemuteran. Området kunne have været hyggeligt nok, hvis det ikke var skæmmet af en tæt befærdet vej, som desværre også var den eneste vej i området. Således var eksempelvis besøg på andre spisesteder end hotellets restaurant forbundet med anseelig fare for legemesbeskadigelse; hvad enten man travede i mellemtingen mellem en rabat eller grøft ved siden af vejen – eller risikerede at gå på selve vejen, vel vidende at den balinesiske tradition for minimumshastighed på lige vejstrækninger ikke ligefrem tilgodeser fodgængere. Det forlyder, at den store vej er et relativt nyt påfund; hverken restaurantejere eller deres gæster er glade for denne nabo. Men, hvis man ellers holder sig fra vejen, er området i nærheden af stranden sådan set charmerende nok, modulo naturligvis dét skrald, som tilsyneladende er fast inventar på indonesiske strande.

 

 Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*