Frygt ej haj – frygt aftrækkerfisk


Aftrækkerfisken ser ellers tilforladelig nok ud. Halvkluntet, men sindig og omgængelig – en sand havets humlebi, tænker den uindviede. Da tager den uindviede ganske fejl! Aftrækkerfisken hører til blandt havets allermest blodtørstige og iltre skabninger. Rager man først uklar med denne piscis, da er man ilde stedt! Det måtte Anders sande på dagens snorkeludflugt til Menjangan; en lille ø hvis berømmelse må tilskrives det omgivende koralrev (snarere end selve øen, der er flad som en pandekage og befolket af hjorte samt skrald). Det meste af turen forløb ganske fredeligt med afprøvning af vores nyligt indkøbte kamera/undervandshus. Mangt en fisk og koral blev forsøgt foreviget, og vi blev klogere på, hvor svært det er at tage gode billeder under vandet. På sidste del af turen stod Anders ansigt til fiskeansigt med aftrækkerfisken – eller rettere, ryg til fiskeansigt. Bæstet havde spottet Anders fra lang afstand, alt imens han intetanende forsøgte at fotografere en koral. Han havde derfor ryggen til angriberen, men det er ganske vist, at den gjorde adskillige udfald. Kun takket være snarrådig indsats af snorkelguiden, kom Anders op i ét stykke. Omtrent samtidig forsøgte en anden aftrækkerfisk at æde en af de russiske snorkelgæster. Han slap med en rift på den ene finger.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*