Flittige flaskedykkere


Hovedaktiviteten i Amed lå fast hjemmefra: vi skulle udvide vores PADI dykkercertificering til at omfatte en 'advanced'- samt 'enriched air'-certificering.

 

'Advanced'-certificeringen er noget, der ses med stor alvor på flere steder, hvis man vil dykke dybere end de 18 meter, som basiscertificeringen omfatter; med det avancerede certifikat kan man gå ned til 30 meters dybde. Kritiske røster vil, at 'advanced'-certificeringen i lige så høj grad handler om at fylde penge i PADI's lommer – en ikke urimelig indvending, for så vidt som at man kan kalde sig 'advanced' dykker efter kun 9 dyk i åbent vand, mens man ikke er 'advanced' selv om man har flere hundrede dyk med basiscertificeringen bag sig. Men man må jo tude blandt ulve.
Vi tog vores certificering med dykkercenteret Eurodive. Det var velvalgt. Vores instruktør Lorenz var en fiffig og erfaren fyr, som altid havde enten en regulator eller en cigaret i munden. Træningsdyk er tit kedelige; jo mindre erfaren en instruktør, jo mere ses PADI's manualer som de hellige skrifter, der skal kunne reciteres og hvis sandhed ingensinde må betvivles. Sådan var det ikke her og tak for det!

 1 kommentar »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*