Dovendogmedyk


Vi var så betagede af de foregående to dages dogmedykning, at vi besluttede at tage endnu et kursus. Her skulle vi lære at ligge med hovedet nedad i en svømmepøl og holde vejret længst muligt. I fridykkerkredse kendt som disciplinen 'static'. “Hvorfor?”, kan man rimeligvis spørge. “Fordi man kan”, er svaret. Og selv om alle kan, er det ikke nemt. Eller rettere: det er ikke så svært at holde vejret væsentligt længere, end man troede, man kunne. Men når man har gjort det én gang, så bliver det svært at forbedre sig. Rigtig svært. Ikke fordi kvælningsdød, hjerneskader eller lignende fysiske gener er imminente, for det sørger dertil indrettede mentale processer for at undgå. Problemet er, at bemeldte mentale processer er særdeles insisterende og svære at ignorere. Sagt på en anden måde: det kræver primært meget stor overvindelse at holde vejret meget længe. Så selv om der ikke er megen fysisk aktivitet i at ligge med hovedet nedad i en svømmepøl, ja så var det lidt af en kamp. Ikke desto mindre endte vi med rimelige begyndertider på 2:20 minutter henholdsvis 3:40 minutter da dagen var omme.

 1 kommentar »

  • Halina siger:

    Jeg kan forestille mig at en trænet TENSHO udøver kunne klare sig godt. Jeg fik smag på Tensho og har set de dygtige som kan holde vejeret under øvelserne lang tid og puste alt hel nedefra og mere. I skal prøve det.

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*