Vi leger turister den sidste dag i Canadian Rockies


Vores sidste hele dag inden vi skal tilbage til Vancouver for en kort stund.

Overlander Falls.Mount Robson Provincial Park, nu med en bjergged.

I dag regner det også af og til, men vi får det bedste ud af det, og endda tid til en længere vandretur. Vi starter dagen med at se Overlander Falls, som se på billedet ovenfor. En kort gang herned fra parkeringspladsen, og vi er der. Vi bliver ikke længe. Undervejs får vi endelig taget billede af Mount Robson Park med geden, som vi efterhånden er kørt forbi nogle gange. Det er lige ved grænsen til nationalparkerne og vejret var ikke med os sidst.

Ravn i bevægelse.Althabascagletscheren.

Sikke den kan, den ravn ;) Altabascagletscheren ses i det fjerne på billedet ovenfor. Der var mulighed for at vandre 2 km fra vejen og derned, men vi var ved at være i tidsnød, og desuden havde vi jo set en bedre gletscher, som vi havde for os selv oppe ved Berg Lake.

Vi er i gang med noget af vandreturen Wilcox Pass.En ravn, der puster sig op.

Da vi ikke har tid, og vejret ikke er super hele tiden, vandrer vi kun noget af Wilcox Pass, ca. 4 km op og selvfølgelig også 4 km ned. På billedet ovenfor er vi kommet op fra skoven, men det går stadig mere op ad senere på turen.

Den skabte sig vældigt.En bighorn sheep - storhornsfår.

Vi møder en ravn, der sidder alene og kigger ud over horisonten. Om den er syg eller hvad den er, er ikke til at vide, men i hvert fald kunne man nærme sig den en del. Den pustede sig op og lavede underlige lyde og bevægelser, og da vi kom tilbage fra turen, var den væk.

Flere bighorn sheep, som ej skal forveksles med geder.Vores udlejningsbil, en Crystler.

Vi har før set Bighorn Sheep, men denne gang får vi hele 3 at se, på en gang endda. Vi kunne også nærme os dem, men stoppede alligevel i en god afstand, for hvis de blive sure, tror jeg ikke, der er meget at gøre med de horn. Der var faktisk en del af dem, vi så også nogle andre flokke på afstand. Vores lejebil, en Crystler, kan ses på billedet ovenfor. Køn var den nu ikke, og lignede sådan en sjov engelsk bil, men den kørte nu fint nok.

Snuden af bilen.Johnston Canyon.

Så er vi kommet til Johnston Canyon, vores sidste canyon, vi får set i Canada i denne omgang.

Johnston Canyon.Johnston Canyon.

Det var også en af de pænere, men der var langt mellem vandfaldene. Ved dette vandfald, overfor, som er det første af slagsen ved stedet, kunne man også komme tættere på ved at kravle igennem hullet på billedet til højre ovenfor.

Johnston Canyon; slutningen af stedet.Anders foran vandfaldet, øverste vandfald.

Vi er kommet frem til slutningen eller rettere starten af Johnston Canyon. Her er et endnu større vandfald, som Anders poserer foran.

Typisk japanere; de skal kravle ned hvor man ikke må, og farligt var det også.

Japanerne er og bliver japanere og tossede. Der er altså en god grund til der går en bro fra sted til sted og at der er spærret af og et stykke ned. Det er ikke en opfordring til at sætte sit liv på spil og klatre over, hvor man ikke må og ned for at komme tættere på vandfaldet. Broen kan ses på billedet til venstre før dette billede. Men alligevel gjorde de det. Så vi tog et billede, hvor Anders laver det klassiske japanske tegn, når der skal tages billedet. De to forbrydere kan ses ved Anders’ fingerspidser.

Hoodoos; så fik jeg set dem.En af the Grassi lakes.

Jeg havde længe snakket om at ville se de skøre Hoodos; der findes i hvert fald mindst 2 steder i the Rockies, hvor man kan se dem. Desværre var tiden ikke til det sidste gang, så jeg måtte nøjes med nogle andre. Stedet hed Tunnel Mountain Hoodos, da de befandt sig på bjerget ved dette navn. Det er nogle underlige udformninger, der ligner store termitbo, og det var ikke helt ufarligt at klatre derned. Den sidste vandretur vi kunne nå, var en tur op til the Grassi Lakes; det ene kan ses på billedet ovenfor. Turen derop var ikke noget specielt, men gik meget kontant opad; der var faktisk en endnu ledere vej derop, men vi havde ikke så meget tid. Søerne var ikke så store, men vandet havde en fantastisk farve, som de gletschersøer, vi har set.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*