Legoland


Man siger da ikke nej til en gratis tur til Legoland, selvom det er i slutningen af september. Det var i forbindelse med min mors arbejde, hvor de måtte tage en ledsager med, men da min far ikke gad, fik jeg lov til at komme med. Vi havde længe diskuteret, hvordan vi skulle komme derhen; bus eller bil og om jeg skulle køre eller min far. Jeg har jo ikke kørt så meget, mens vi har været ude at rejse, så jeg var blevet meget rusten. Men efter at have kørt en del i Kolding, siden hjemkomsten, kastede vi os ud i det; at jeg skulle køre selv med min mor til Legoland og tilbage. Det er kun ca. 40 km, så det skulle ikke være så galt.

Vi skulle mødes ved indgangen til Legoland mellem kl. 9.30 og kl. 10 for at få billetter til indgang og til maden (Legoland åbner kl. 10). Så vi kom af sted kl. ca. 8 hjemmefra. Jeg var faktisk ikke så nervøs, selvom det skulle være tåget. Min mor havde printet rejseplan for at være på den sikre side. Men vi fulgte bare skiltene og endte med at tage en helt anden tur, som faktisk ikke var så slem. Tågen var meget tyk det meste af tiden, så jeg passede på med farten. Turen gik fint og det på trods af at jeg halvvejs under turen opdagede en stor edderkop i hjørnet, der sad og kiggede på mig. Men jeg var nødt til at fortsætte. Vi var fremme ved 9tiden og skulle finde parkering. Vi gad ikke betale 45 kr for at parkere tæt på indgangen. Så vi kørte rundt og ned forbi den gratis parkering. Men den virkede så lukket, så vi kørte tilbage. Vi så et parkeringshus, hvor det kostede 35 kr, lidt billigere trods alt. Automaten var i stykker, så måske kunne vi få det gratis. Vi var ikke de eneste, der var kørt herind for at parkere. Men da vi kom ud sagde vagten ved parkeringen tæt på legoland, at det var herinde, man skulle holde, hvis man skulle til Legoland. Sådan noget fis, men den P6 med gratis parkering skulle være fin nok at bruge. Så jeg viste vej, selvom det betød vi måtte køre en omvej (forbudt at dreje til venstre) og gå lidt længere til Legoland. Men vi var alle enige om, at det var gode penge sparet ;)

Vi fik vores billetter og efter at have stået og ventet, faktisk uden grund efter legoland åbnede. Styrtede vi hen for at finde et toilet – mon de snart laver toiletter i personbiler? Og så var det ellers med at kigge og prøve noget. Et ting vi i hvert fald skulle se, var fjernvarmeudstillingen i miniland, for det er bl.a. noget af det de laver på Tjæreborg Industries. Jeg havde ikke kamera med, for Anders havde det store med i Aalborg, når han skal se lejligheder. Desuden havde jeg også givet ham det lille med. Men det er svært at tage billeder af sig selv i turene, så det går nok. De 2 billederne længere nede er andre fra mors arbejde, der har taget; jeg lagde ikke engang mærke til, der blev taget billeder.

Vi står ved indgangen til legoland, det er mig i den røde bluse.

Det første vi så var Atlantis by Sealife. Man kommer ind i et rum, hvor det skal virke som om man er kommet i en ubåd. Der vises også et animeret klip med legofigurer, hvor vi dykker ned i havet. Men det er bare tidsfordriv, mens det andet hold er færdige med at se på fisk og søheste. Det er nemlig det, man kommer ind i efter klippet. Der var godt nok mange søheste og en del gravide hansøheste. Der var også mulighed for især børn at røre ved krabber og andet småkravl. Især et akvarium var sjovt lavet. En rude buede ind ad mod akvariet, og det virkede som om det var meget tæt på, men i virkeligheden var det langt fra.

Jeg fik lokket min mor i enkelte ture, selvom hun var lidt nervøs og bange; det var for mig nye attraktioner – det er jo over 13 år siden, jeg sidst har været i Legoland. Den ene, vikingeslashtingest, var min mor meget bange for, men da vi havde overstået den, især det stykke, hvor man bliver hejst op i vikingeringen (water raftingbåd) og bagefter sluppet løs var slet ikke så slem, som den så ud til, og min mor syntes også den var sjov bagefter.

Vi var lige præcis gået glip af 4D-forestillingen, Spellbound, inden frokost, så det måtte vente. Frokosten var en tagselvbuffet; faktisk var der en til børn og en til voksne. Den til børn bestod af pomfritter (en del formet som legoklodser), røde pølser, kyllingelår og is. Vores var lidt mere interessant med laks, oksekød og en masse grønt samt et lille ostebord.

Buffet på Hotel Legoland, min mor og jeg.

Efter frokost skulle de ansatte samles og lave et udvalg, så der kunne komme flere af denne slags udflugter for medarbejdere; det var første gang, det var sket, og firmaet er ret gammelt. Så vi andre måtte gå rundt imens. Efter de var færdige, gik vi lidt rundt, da vi ventede på 4D-forestillingen kl. 16. Det viste sig, vi faktisk havde fået lokket en del til at se den. Selve filmen, Spellbound, var ikke så speciel og ikke så god, som f.eks. den i Fårup Sommerland, men det var gennemført for det var også animerede legofigurer. Det bedste var, da det begyndte at se i filmen, og det så rent faktisk sneede på os i salen ;)

Turen hjem, kørte vi af en anden rute, men den var noget mere stressende med en masse farlige sving. Jeg var slet ikke så afslappet som på turen derud, og nu var der ingen tåge. Men hjem skulle vi, og det gik da også fint indtil, vi kom hjem. For jag havde godt nok tænkt over det, at der plejer at være en asiat, der hele tiden holder ulovligt og spærrer for vores løftede parkeringsplads i haven. Det er ikke altid hun holder der, men tit. Faktisk må man slet ikke parkere på vejen, da den er smal og det er lige i et sving, så man kan ikke se det, hvis man kører for hurtigt. Vi tog chancen; måske var hun væk. Det var hun ikke, og jeg endte med at sidde fast i hækken, og min mor måtte hente min far. Godt det er en gammel bil; min far kørte bare til, så den kom ind, selvom det ridsede lidt, men det var til at fjerne ved polering.

I samme øjeblik kom hende asiaten ned til bilen; hun skulle vel et eller andet. Og vi råbte og skreg alle sammen. Nu nægtede at flytte, men da hun kom tilbage efter sit ærinde, parkede hun dog et andet sted. Så lidt fik vi da ud af det ;)Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*