En god håndfuld malerier


Der var lovet voldsomme regnskyld for lørdag men også regn det meste af tiden, vi skulle være der (til og med onsdag den 23. juni). Så jeg havde pakket regntøj, paraply og både sommertøj og lidt varmere tøj. Men det lå selvfølgelig alt sammen i kufferten. Men der var da lidt held i uheld, vejret var fantastisk hele dagen, ikke en dråbe. Det var først kl. halv 3 jeg vågnede ved et forfærdeligt torden- og regnvejr. Det første tid af dagen blev brugt på at finde erstatningstøj, sæbe m.m. Men det var heldigvis forholdsvis hurtigt overstået, og så tilbage til hotellet og skifte til noget dejligt nyt og rent tøj, ahhh. Og så var vi begge klar til dagens oplevelser.

Ponte Vecchio; den ældste bro i Firenze.

Første lille mål for dagen var at købe et “Friends of the Uffizi Gallery”, som er et årskort til enten en voksen eller et familiekort til 2 voksne og 2 børn. Der er ikke mange oplysninger om dette kort, hvilket selvfølgelig er en fordel. Kortet kostede 100 € (familiekortet) og giver adgang til en lang række museer og gallerier, og uden at stå i kø. Hvis man skal købe indgangsbilletter på nettet løber det også op med alle de ekspeditionsudgifter, eneste måde at gøre det meget billigere er at vente 1 ½ – 2 timer i kø, hvert sted.

Palazzo Vecchio.Anders foran en kopi af Michelangelos David ved Palazzo Vecchio.

Vi kom forbi Palazzo Vecchio, hvor en kopi af Michelangelos David står, sammen med en masse andre skulpturer. Der var ingen kø til at lave årskortet, så det var hurtigt overstået. Inden frokost var der lige tid til at komme op i tårnet, der er tilknyttet domkirken i Firenze. Det var vist også muligt at komme op i kuplen, men et sæt trapper af minimum 400 trin, må være nok – udsigten ville jo også være stort set den samme.

Domkirken i Firenze - Il Duomo.Oppe i tårnet tilhørende domkirken.

Det er en virkelig flot domkirke og udsigten fra tårnet var nu heller ikke tosset. Her var det også muligt at få et godt syn til kuplen. Til frokost fik vi en lille portion pasta med gås, salat og så en beskeden bøf; en Bistecca alla Florentina, et stykke kød på godt 1,2 kg.

Bistecca alla fiorentina - en lille let frokost; 1.2 kgs stor t-bone steak.Et par læber uden for Pitti-paladset.

En af de steder kortet, udover Uffizi-galleriet, gav adgang til var Bobolihaven (Giardino di Boboli) ved Palazzo Pitti. Så det var næste stop. For de havde jo lovet regn, og der var begyndt at komme mørke skyer, så vi ville gerne nå haven, som faktisk ikke er helt lille :)  

Et af de mange kæmpe badekar i Bobolihaven.Lidt fra Bobolihaven.

Her er vi så kommet ind i Bobolihaven. Jeg står og betragter en af de mange kæmpemæssige badekar, der er opstillet.

Udsigt over Firenze med bl.a. domkirken.

Fin udsigt over Firenze fra haven med domkirken som det mest karakteristiske.

Lidt mere have.Indgang til terasse med lille have, her ligger porcelainsmuseet.

Længst inde i haven er der en lille terasse med en urtehave, og det er også her, man finder procelainsmuseet. Meget sjovt at se detaljerne i porcelainen den gang, men selve museet var ikke så stort, så det var også hurtigt overstået.

Fantastisk landlig udsigt.Anders står og kigger på en forholdsvis ny skulptur i Bobolihaven.

Anders står og betragter skulpturen, som vist er fra starten af 2000. Men jeg har glemt, hvad det skulle forestille, og hvem, der havde lavet det. Det er jo noget andet, når det er rigtigt gammelt, så er det mere interessant, men det var sjovt lavet. Sidste sightseeing for i dag var Galleria d’Arte Moderna som også indeholdt et lille kostumemuseum. Der var virkelig mange malerier. Flotte og med mange detaljer, men også mange forholdsvis ens. Flere etager, så vi var godt trætte i føderne. Aftensmaden blev indtaget på 4Leon (Quattro Leon – 4 løver). Men det var lidt skuffende. Især Tiramiús, som ikke smagte af noget og det var bare klasket med en ske i en lille kedelig skål. Det eneste, der var godt var en pastaret – tortellini med pære og hvid sauce. Menukortet er kun på italiensk, og vi havde ikke fået ordbogen med, men det var nu ikke fordi tjenerne ikke kunne engelsk. Men her skal vi i hvert fald ikke ind, det er for dyrt, når maden ikke er bedre.Ingen kommentarer »

RSS feed for kommmentarer til dette indlæg. TrackBack URL


Læg et svar

*